MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

İnsanları Sevindirmek

İnsanları Sevindirmek

İnsanlara iyilik yapmak, darda kalanlara yardımcı olmak, sıkıntılarını gidermek, onların yanında olmak suretiyle sevindirmek çok sevaptır. İnsan bir iyilik yaptığı zaman Allahü Tealaya şükretmeli. Çünkü merhamet ettiği, sevdiği kullarına, iyilik yapmayı nasip eder. İyilik edebilmek de bir nasip meselesidir.

Ubeydullah-ı Ahrar hazretleri buyuruyor ki; ‘Allahü Tealanın rızaısna giden bütün yolları inceledi. En kestirme yolun, insanları sevindirmek olduğunu gördüm.’ İslam alimlerinden ve evliyanın büyüklerinden Muhammed Masum Hazretleri buyuruyor ki; ‘Ömür kısadır. Sonsuz olan ahret hayatında, insanın karşılaşacağı şeyler, dünyada yaşadığı hale bağlıdır. Aklı olan, ileriyi görebilen bir kimse kısa olan dünyada hep ahrette iyi ve rahat yaşamaya sebep olan şeyleri yapar. İnsanlara hizmet etmek için çalışır. İnsanlara iyilik etmek, ahrette azaptan kurtulmaya ve cennet nimetlerinin artmasına sebep olur.’

Allahü Teala Kuran-ı Kerim’de mealan şöyle buyurmaktadır; İyilik etmek ve Allah’ın yasak ettiklerinden sakınmak hususunda birbirinizle yardımlaşın.
Hadis-i şeriflerde buyurdu ki; Darda kalana kolaylık gösterene, Allahü Teala da dünya ve ahrette kolaylık gösterir. İnsan kardeşine yardım ettiği müddetçe, Allahü Teala da kendisine yardım eder. Din kardeşinin bir işini yapmak için gidenin, her adımında 70 günahı affedilir ve 70 sevap verilir. O iş bitene kadar, böyle devam eder. İş yapılınca bütün günahları affedilir. O işi yaparken ölürse, sorgusuz sualsiz cennete gider. Ömründe hiç hayır yapmayan bir müslümanın bir dikeni yoldan kaldırması, Allah ininde makbul görülerek cennete gitmesine sebep oldu. Bir kimse mümin kardeşini sevindirince bir melek bu kimseye hep dua eder. Ölüp kabre konunca yanına gelip, ‘Beni tanıyor musun?’ der. Ölü; ‘hayır’ diyince, ‘Ben bir müslümana verdiğin sevincim. Bugün seni sevindirmek için geldim. Kabirde yanındayım, kıyamette de sana şefaat edip cennette ki makamını göstereceğim.’ Der.

Mümin Allah rızası için yaptığı her işten sevap alır. Yoldaki bir şeyi kaldırsa birine yol tarif etse sözünü anlatamayana yardım etse, sevap alır. Görmeyenlere amalana yardım etmek elbet daha fazla sevaptır. Hadis-i Şerif’te ‘Amayı kırk adım götüren Cenneti hak eder’ buyururdu. Kalın sağlıcakla.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR