ÇARŞAMBA BELEDİYESİ’NİN BORCU MECLİS TOPLANTISINDA AÇIKLANDI! TOPLAM BORÇ: 554.837.899.50 TL

ÇARŞAMBA BELEDİYESİ’NİN BORCU MECLİS TOPLANTISINDA AÇIKLANDI! TOPLAM BORÇ: 554.837.899.50 TL
Çarşamba Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Toplantısı Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar başkanlığında gerçekleştirildi

0acf97e2-8dd4-406f-90e3-a615bab0126c.jpgÇarşamba Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında meclis üyeleri, gündem maddelerini görüşmek üzere bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi seçimi ve 2023 yılı mali kesin hesabı oldu.2528ba49-7206-4163-8240-417fe15e8d36.jpg
Belediye Başkanlığı koltuğuna Hüseyin Dündar’ın seçilmesiyle birlikte yeni dönemde belediye meclisi tarafından seçilmesi gereken Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti oylaması öncesinde tansiyon yükseldi. Mecliste çoğunluğu bulunan AK Parti grubu, çoğunluk avantajını kullanmak istediklerini, ilçe belediyesini temsilen Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı oluşturulacak heyete seçmeme söylemleri üzerine, CHP grubundan itiraz geldi.b530cc61-9b92-412b-8e57-79606dc9c755.jpg
AK Parti Meclis Grup Başkanı Mehmet Köse söz alarak, Çarşamba OSB Müteşebbis Heyetinde 4 aday ismi vermek istediklerini burada Belediye Başkanının olma zorunluluğunun olmadığını vurgulaması üzerine Başkan Dündar, “Salt çoğunluğum var diyerek yapılacak hizmetlerde ilçeyi temsilen seçilen belediye başkanının olmamasını istemek, Çarşamba’nın işlerinin, Çarşamba’ya hizmetin karşısında olmaz demektir.” dedi.ba08308f-d279-47f4-820e-8fa476af6a6c.jpg
Bunun üzerine CHP Grubu adına söz alan meclis üyesi Hüseyin Işıldak, ilçeyi ilgilendiren ve ilçenin menfaatine olan konuların üzerinde ortak karara varılması gerektiğini ifade ederek, ilçe halkın oylarıyla seçilen başkanın, ilçeye yapılan yatırımla ilgili konuda doğrudan paydaş olduğunu, bu durumun AK Parti grubuna neden sıkıntı olduğuna anlam veremediğini söyledi.bld.jpgBaşkan Dündar noktayı koydu!
AK Parti grubunun ısrarlı tutumuna karşın sakin ve hoşgörülü tutumuyla hitapta bulunan Başkan Dündar, Çarşamba’nın kuruluşunda da emeklerinin olduğu Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün Belediye Başkanı sıfatıyla yer alması gerektiğini, bunun aksi bir kararın yanlış bir tutum olacağını ifade ederek, kendi isminin yer almadığı bir heyet listesini onaylamayacağını ifade etti.

OSB, bir sonraki meclise kaldı!
Tartışmalar üzerine yapılan gizli oylama sonucunda AK Parti grubundan oy çokluğu ile 4 ismin seçilmesi üzerine Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, konunun Haziran ayı meclis toplantısında yeniden görüşüleceğini, yine kabul edilmemesi halinde konunun Mülki Amirlere sevk edileceğini ifade etti.
bld1.jpgKesin hesap açıklandı
Meclis toplantısının bir diğer gündem maddesi olan 2023 Yılı Mali Kesin Hesabının görüşülmesi sırasında da ara ara tansiyon yükseldi. Çarşamba Belediyesi’nin 2023 yılı mali kesin hesap raporunun okunması sonrası Çarşamba Belediyesi’nin 2023 yılı Ekim ayında bütçenin bittiği, 2023 yılı Ekim ayından sonraki takip eden ayların 2024 yılı bütçesine dahil edildiği ortaya çıktı. Raporda ayrıca Çarşamba Belediyesi’nin borcunun ilk etapta 355 milyon 642 bin 421 lira 36 kuruş olarak tespit edildiği, ancak kalan imalat ve sözleşmeye bağlanan ihalelerden doğacak 199 milyon 195 bin 478 lira 14 kuruşluk fiyat farkıyla birlikte Çarşamba Belediyesinin toplam borcunun güncel haliyle 554 milyon 834 bin 899 lira 50 kuruş olduğu ortaya çıktı.

AK Parti’den rapora itiraz
Raporların sunumu sonrası AK Parti Çarşamba Belediye Meclisi Grubu adına söz alan Mehmet Köse, borçların doğru şekilde paylaşılmadığını, doğacak fiyat farklarının toplam borca dahil edilmemesi gerektiğini söyledi. Köse ayrıca, bahsedilen borçların karşılığının olduğunu iddia ederek Çarşamba Belediyesi tarafından yapımı devam eden Aşiyan Evlerinin satışı ile birlikte borcun kapatılabileceğini söylemesi üzerine Başkan Dündar, bu söylemin saygısızca olduğunu Çarşamba Belediyesi’nin borçlarını ödeyemediğini veya paraya ihtiyacı olduğu gibi bir söyleminin olmadığını ve bu konunun Çarşamba Halkını aydınlatmaktan ibaret olduğunu dile getirdi.
bld2.jpg
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis toplantısı son buldu. Meclis Toplantısını canlı yayın üzerinden izleyen vatandaşların AK Parti Grup Başkanı Köse’nin tavır ve tutumlarıyla ile sürekli itirazlarının anlamsız olduğu, Çarşamba hizmetlerini baltalayıcı ve şahsi kinini vatandaşlar üzerinden çözmeye çalıştığını bu nedenle AK Parti’nin, AK Parti ile mücadelesi, Köse ile ‘Hizmetler köse kalıyor’ şeklindeki tepki ve yorumlar dikkat çekti.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir