MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Savaşın olmadığı bir dünya

Savaşın olmadığı bir dünya

İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’yi bombalamasıyla başlayan katliam artarak devam ediyor. O günden beri binlerce Filistinli Müslüman şehit oldu. Bunlardan beş bine yakını bebek ve çocuk. Hiçbir günahı olmayan sabi… Dünyada eşine rastlanmaz bir vahşet. Yapılmaya devam ediyor. Yazıklar olsun ki dünya yöneticileri bu katliamı sadece izliyor. Acaba insanların vicdanı mı kurudu? İnsanlığı mı kayboldu? Kalpleri mi söndü? Ne oldu da bu kadar bebek, çocuk, kadın insanların vahşetle öldürülmesine kimse ‘dur’ demiyor diyemiyor?

Ey bu vahşeti destekleyenler, seyirci olanlar. Sizin insan haklarınız nerede? Adaletiniz nerede? İnsanlığınız nerede? Maalesef ben hiçbir şey göremiyorum. İnsan haklarınız bir masalmış. Adalet değdiniz bir yalanmış. BM Cemiyetiniz bir tiyatro topluluğuymuş. Sizin insanlığınız sözde kalmış.

İsrail’in bombalamaları, katliamları başlar başlamaz Amerika, iki uçak gemisi sonra nükleer denizaltısını Doğu Akdeniz’e gönderdi. Neden? İsrail’e destek olmak için şöyle bir destek; İsrail yönetimi, dünyanın gözü önünde bebek, çocuk demeden, kadın, ihtiyar demeden sivil halkın üzerine bombalar yağdırsın. Hastane, cami, okul, fırın demeden her yeri bombalasın. Bütün savaş suçlarını işlesin ama kimse İsrail’e müdahale etmesin. Herhangi bir güç İsrail’e müdahale edecek olursa uçak gemilerinde ki sava uçakları hemen devreye girsin diye. Yani bebekler katledilsin. Çocuklar öldürülsün. Camiler, hastaneler, okullar vurulsun ama zalim yönetime kimse karışmasın diye.

Batı’nın gerçek yüzü budur. Dünyaya demokrasi, insan hakları, adalet dersi vermeyi bırakın, her çocuğun cesedine Batı’nın karanlık yüzü var. Ya Rabbi, bu zulmü durdurmaya gücümüz yetmiyor. Zalimleri sana havale ediyoruz. Barışçı bir dünya istiyoruz. Sağduyulu, sağduyu sahibi olan herkes de bunun için mücadele etmeli. Din adamları, edebiyatçılar, şairler, vaazlarında yazılarında, şiirlerinde hep huzurlu bir dünya hayatı için yazıp çizmişlerdir. Düşünsek ya bir selamlaşmanın barış ve kardeşliğin olduğu bir dünyada yaşamak ne kadar güzel olsa gerek. Rabbim böyle bir dünyada yaşamayı nasip etsin inşallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi