MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

HAYAT BU - 2

HAYAT BU - 2

Bunun için de huzurevleri açılmakta yaşlılara maaş bağlanmakta, yapabilecekleri bir meşgale bulmaları için türlü çeşit çalışmalar yapılmaktadır. Günümüzde artık büyük ailelerin yerini küçük aileler almaya başlamıştır. Köyünü toprağını terk eden genç nesil, kırsalda yaşayan yaşlı nine ve dedesini terk etmiş, yıllarca onları ziyaret etmeyip bir telefonla onları arayıp gönüllerini yapmış olmakla görevlerini geçiştirmeye çalışmaktadırlar. Bazıları telefon dahi etmeyecek kadar katı yürekliler, insafsızlar, nankör ve vefasızlardır. Onları şiddetle kınıyor insanlığa hak yola davet ediyorum.

İslamla başlayıp, Osmanlıyla devam eden en büyük teminatımız ve aile yapımız bilhassa bir asırdan beri Avrupalı olma ve modernleşme uğruna çok zayıflamış günümüzde artık nine dededen öte anne baba bile terk edilip bağımsız bir aile adı altında sevgiden, saygıdan yoksun aile yapıları kurulmaya başlanmıştır. Aile içinde sevgi saygı insanlık bağları ne yazık ki yok sayılacak kadar azaldı, insanların artık değil nine dedeye anne babaya bile tahammülü kalmadı, çok yazık. Oysa nine, dede, anne, baba içerisinde yetişen eski nesil insanlar hayatı daha iyi anlamakta, daha sağlam karakterli insancıl fertler olmaktalar.
İşe giden anne babanın yerini günümüzde bakıcılar veya çocuk yuvaları almıştır. Oysaki onların yerine çocuklara bakan yaşlı nine dede onları daha sağlam daha iyi ve ileride topluma daha faydalı fertler olarak kazandırılmasında büyük rol oynar hem de yavrusunun yavrusu olduğu için ona bir zarar verir mi bir sıkıntı olur mu diye eve kamera koymaya gerek kalmaz. Çünkü onlar torunları için torunlar onlar için bir candır… Bizim köyde ailemiz kalabalıktı.
Anne ve babamın işleri olduğu için beni ninem ve dedem büyüttü. Yaşadıklarını tecrübe ve bilgilerini bana aktarırlardı. Ufkumun gelişmesine katkıları büyük olmuştur. Asla bana yaptıkları iyilikleri güzellikleri unutamam annem, babam, ninem ve dedemden binlerce Rabbim razı olsun. Yine ninem beni çok sever, nereye giderse yanında götürür, yanından hiç ayırmazdı. Tabi ki annem babam ve dedemde beni çok severlerdi. Benim yetişmemde annem babam kadar ninemin ve dedemin de katkıları çok büyük olmuştur. Ben kendilerinden razıyım Rabbimde razı olsun inşallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi