ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

SUÇU ARAMAK

SUÇU ARAMAK

Ülkemizin 13 milyon insanını etkileyen 50 bin’lik bir ilçeyi yok edecek kadar insanımızı kaybettiğimiz depremde suçu aramak ne kadar doğru onu da anlamış değilim. Suçlu aramak bir şeyleri düzeltir mi mesela vicdanları, mesela ruhlarımızı, mesela ahlakımızı düzeltir mi? Sanmıyorum düzelmeyiz biz. Kalplere seni gözeten seni gören Allah korkusu olmadığı sürece, ne yaparsanız yapın bunlar her zaman olacaktır. İnsanın olduğu her yerde bunlar olacaktır.
Suçlu kim: ben miyim hakim bey?
Evet bende suçluyum: Gördüğümde, duyduğumda yöneticileri uyarmadığım için suçluyum.
Bende suçluyum: Vicdanlara hitap etmediğim için.
Bende suçluyum: Neden mi?
Namuslu, vicdanlı, dürüst idarecileri seçemediğim için.
Suçlu aramaya gerek yok. Vicdanlar, cüzdanlara teslim olduğundan suçlu aramaya gerek yok.
Şimdi görselde görüyoruz. Şu müteahhit şurada yakalandı. Bu müteahhit burada yakalandı. Yakalarsan ne olur. Tek suçlu müteahhit değil ki! Onu yapan usta da suçlu, onu takip etmeyen inşaat mühendisi de, ruhsatı veren belediyede!
Kim çalışıyorsa suçlu be kardeş.
Çok herkes suçlu. Birkaç site yapanlar değil. Adalet eşit işlemlidir. Eşit bu senin adamın bırakın o onun adamı bırakın olmamalıdır değil midir? Binlerce insan öldükten sonra suçlu arasan  ne olur aramasan ne olur değil mi? Bu suçlular sadece ölenlerden mi sorumlular hayır. Yıkılan hayatlardan sakat kalan insanlardan yetim kalan çocuklardan buralardan göç edenlerden daha sayayım mı?
Suçu olanların suçu çok! Şimdi depremde boğuşan Japonya’nın kanunlarını alıp getirelim ki bina yaparak olanları görelim. Bana sorarsanız. Bizimkilerde onur ve haysiyet olmadığı için harakiri yapamazlar. Suçlu olanlar oy kaygısı için göz yumanlar hazineye kasaya sırf para girsin diye imar affı çıkaranlardır diyorum. Depremin olacağını yıllar önceden söylememe rağmen kulak tıkayanlardır. Suçlu kim ilim adamına inanmayan idarecilerdir.
7,7- 7,6 şiddetindeki bu depremin olacağını söyleyen avukat olan il başkanının beyanını dikkate almayanlardır. TV programlarında bu depremleri anlatan bilim adamlarını dikkate almayan idarecilerdir. Adam rezidansı yapmış kaçıyor. Niye kaçıyorsun be sahtekar sanki yakalanmadın mı ama sana bu imkanı verenler niye kaçmıyor da sen niye kaçarsın be ahmak!
Evet suçlu aramak çok kolay bu bir kaçıştır. Gerçeklerden kaçıştır değil mi dostlar bir yanlış bin yanlışı doğurmuştur. Ülkemizde yaşanan onlarca depremlerden hiç ders çıkarmadığımız gibi bu depremlerden de ders çıkarmayacağız. Birbirimizi kandırmayalım. Çünkü bizler yalancı riyakar sahtekar hileci hülleci ve ahlaktan bozuk bir Müslüman ülkeyiz. Sakın hakim bey.
Suçlu kim acaba ben miyim? Ne dersin efendim

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi