Av.Mustafa Karakaya

Av.Mustafa Karakaya

İLK SÖZ - MERHABA

İLK SÖZ - MERHABA

Değerli okurlar;
Bu köşede yazı dizileri ile sizlerle birlikte olacağım.
Güncel olaylarla ilgili hukuki paylaşımlarda bulanacağım.
Halen İstanbul'da serbest avukatlık yapıyorum.
Çarşamba'da doğdum, büyüdüm ve hemşehrilerime hizmet etmekten onur duyuyorum.
.................................................
Soru ve görüşlerinizle bu köşeye katkıda bulunabilirsiniz.

Çarşamba'da son derece üzücü bir şekilde meydana gelen trafik kazasında vefat eden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı, yaralanan işçilere de acil şifalar diliyorum.

Türkiye'nin kanayan yarası olmaya devam eden trafik kazaları, ağır ihmaller zincirinden meydana geliyor. Kaza sonrası oluşan manevi duyguları telafi etmek elbette mümkün değil.

Kaza sonrası maddi ve manevi zararları bir nebze telafi etmek için sigortalar mevcut. Ancak haklarımızı yeterince bilmediğimizden sigortaların karşıladıkları teminatlardan habersisiz.

Her yıl yüklü miktarda prim ödediğimiz trafik sigortası, üçüncü kişilere vermiş olduğumuz zararları karşılıyor. Araçta oluşan hasarlar, araç değer kaybı, kalıcı sakatlık, vefat halinde destekten yoksun kalma tazminatı gibi tazminatlar trafik sigortasından karşılanıyor.

Eğer araçın trafik sigortası yoksa veya trafik sigortasının süresi dolmuşsa; vefat edenin yakınları veya yaralananlar Güvence Hesabına başvuru yaparak bu zararlarını talep edebilirler.

Ayrıca trafik kazası nedeniyle yaralananların tedavilerinde devlet ve özel hastaneler tedaviler için ücret talep edemezler. Zira bu masrafların tamamı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır. 

Samsun'umuza, Çarşamba'mıza yürekten özlem ve hasretle...

AV. MUSTAFA KARAKAYA

web         : www.mustafakarakaya.com.tr
e-mail      : [email protected]
facebook  : mustafa.karakaya.av
twitter     :@avmkarakaya

Önceki ve Sonraki Yazılar
Av.Mustafa Karakaya Arşivi
SON YAZILAR