İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

LİG BİTMEDEN ÖNGÖRÜLER

LİG BİTMEDEN ÖNGÖRÜLER

Bal Ligi 4 grupta mücadele eden takımımız için 5maç  kala Şampiyon olmak matematiksel olarak mümkün ama benim açımdan imkansız mesafesinde.

Tokat Belediyeyi  aşarak ligi 1.ci bitirmemiz çok zor.

Sebebine gelince İlk hafta Sivas Cumhuriyet mağlubiyeti ve ikinci hafta Atakum Belediye beraberliğini tolere edememek ve akabinde Büyükşehir ,Görele ve Ünye takımları ile sahamızda berabere kalmaktı.

Niksar deplasman Mağlubiyetinden bahsetmiyorum. Tokat takımınada yenilebilirdik, bunlar denklerimiz çünkü.

Fakat sahamızda 6 puan verdiğimiz takımlar bizim dengimiz takımlar değil.

Bunun sebebi nedir dersek takımımızı gereken fizik ,teknik ve taktik kapasiteye çıkaramayan hocamızdır derim ve sonrasında sporcularımıza gelir sıra.

Özkan Başkan Hocamıza dört dörtlükte olmasa da dört üçlük bir takım verdi ve sonuç bekledi.

3.ligden düşmemek adına da aynı duygularla yola çıktık ama olmadı, şimdilerde ise BAL liginden çıkmak adına verilen mücadele yeterli değil ki 5 maç kala çok umutlu bir konuşma yapamıyoruz takımımız adına.

Son maça kadar kovalanacak bir şampiyonluk hayali kurmamıza mani olan bence takımı sahaya çıkaran Mehmet hocamızdır.

Zaman zaman kendininde fark ettiğini hissettiğim iyi oynamayan bir Çarşambaspor gerçeği vardı sahada bu yıl,bu oyuncular her zaman dediğim gibi Ulubeyli maçında oynadıklarının kat be kat fazlasını başarabilecek yetenekteler.

Takım oynamıyorsa sorumlusu bellidir, takım şampiyon olmuyorsa sorumlusu bellidir.

Şayet istenilen oyuncular alınmadı deniliyorsa bu takımın başında bulunmanın anlamı yoktur.

İlk geldiği günden bu yana takımımızda farkındalık yaratacağına inandığım hocamızın bir farkındalık yaratacağına olan inancım benim için tükenmiştir.

Çarşambasporun başında hoca kim olursa olsun bulunduğumuz yerde zaten olurduk. Ben hocalarında birbirinden çok farklı olduklarına inanmayan biri olarak bunu ifade ediyorum.

Hocamız Samsunlu olsun vb gibi önyargım yok, ben sunulan ürüne bakıyorum ve sonuç beni mutlu etmiyor. Benim ölçüm bu.

Bizim için şampiyonluk dışında her sonuç başarısızlıktır.

Çarşambasporumuzun gelecek planlamasını eldeki oyunculardan başlayarak yeniden yapması gerekmektedir ki ligin ilk maçında grubun en zayıf takımına kaybetmeyelim önümüzdeki sene.

Çarşambalı Gençlerimizin kalan 5 maçta en az şu andaki durumların üstüne 2 kat koymaları gerekir ki seneye bize şampiyonluk yolunda katkı versinler. Bu düşüncem Kalecimiz Engin içinde geçerli, tecrübesinin doruğunda ama Samsun sporumuzun eskilerden romen hocası vardı Multescu futbolcularından çok çalışıyordu ,futbolcuları onu böyle tanımlıyorlardı, onun gibi olmalı ve aynı zamanda kaleci ,hoca, ,ağabey, kardeş vb olmalı ki buralarda uzun yıllar hizmet görsün.

Mevcut oyuncularımızdan ise karakterli olanın tercihi yönetime aittir ve ben sadece antrenöre bırakılamayacak kadar değerli görmekteyim futbolcu transferini.

Kısacası Çarşambaspor gelecek planlamasına şimdiden başlamalı ve yola revan olmalıdır diyorum.

Dahi lig bitmedi diyenlere de, inşallah ben yanılırım diyerek noktalayalım.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi