MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Gönlümüzü Isıtır

Gönlümüzü Isıtır

Çok değerli Haber Expres Gazetesi okuyucuları, kitap okumak, gazete okumak insani taraftarlarımızı son derece kuvvetlendirir. Kendimize özgü tavır ve davranışlarla dinlenmemizi sağlar, ufkumuz açılır. Bizlere sundukları doğru, faydalı, ilmi, insani, ahlaki bilgilerle bizleri yoğurur, diriltir, doğrultur, hedeflerimize ulaşmamıza katkı sağlar. Bizler, anladığımızı uygulamakla bizlere yaşamayı güzelleştiren mutluluğa kavuşuruz. Okudukça yaşadığımız coğrafyadan, uğraştığımız işlerden, ilgilendiğimiz meşgalelerden daha iyi faydalanır, kendimizi ve çevremizi daha doğru tanır, daha doğru anlarız.

Kitap ve gazete okumak zekayı geliştirir gönlümüzü ısıtır. Kitaplar ve gazeteler bizlerin sessiz öğretmenleridir. Cahilliği yenebilmek kitap ve gazetesiz mümkün değildir. Bunu böyle bilmeliyiz. Kitaplar ve gazeteler anlayıp uygulayanlara hakiki manada bilgilendiren, kendilerinden ve çevrelerinden haberli eyleyen din ve dünya saadetine kavuşturan, insanlığı, harbiliği, mertliği ve ebedi saadet vadeden kitapları gazeteleri severek, sevinerek, özümseyerek okunmasını bilenlere mübarek olsun.

Çocuklarımıza okumanın yanı sıra düşünmeyi ve anlamayı da öğretmeliyiz. Anlamış olarak okumak, düşünmek için, aklımızı kullanıp beynimize bağlı beş duyu organımızı tam çalışır hale getirmeliyiz. Okuma, her ne kadar yazılı bir metne gözle bakarak “bilgi ve kültür edinme, istifade etme” dense de pekala çevreyi, tabiatı, varlıkları beş duyumuzu kullanarak “hayati ve uzvi tetkik” fiilide sayılabilir. Burada okumanın yararından çok anlamış olarak okumadan, ilmi okumadan faydalanmalıyız. Medeniyet gelişmesi ise ilmi okumak, anlamış olarak okutmaktır. Anlamış olarak okumak da iyi ve doğru düşünmekle mümkünüdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi