MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

7’DEN 77’YE (2)

7’DEN 77’YE (2)

Barış Manço, hayatımızda sadece müzisyen kimliği ile var olmamıştı. Hazırlayıp sunmuş olduğu televizyon programlarıyla Türk izleyicisini ekranlara kilitlemişti. Televizyon tarihimizin bir dönemine damgasını vuran 7’den 77’ye ile büyük küçük herkesin yüzünde bir tebessüm bırakmayı başaran Barış Manço, uzun yıllar boyunca her Pazar günü evlerimize konuk olmuştu. Şüphesiz ki programın en keyifli anları Adam olacak Çocuklara yer verdiği, onlarla şarkılar söylediği, oyunlar oynadığı bölümdü. Barış Manço çocukları en çok sevdiği yüzlerden biriydi. Bir dönemin şalsı çocukları, ilk öğretmenleri olan Barış Manço ile büyümüştü. Adam olacak çocukların Barış Ağabeyi, programında onlara çokça yer ayırır, yarınların umudu olan çocuklarla, sanki büyük insanlarmışçasına uzun uzun sohbet derdi.
Arkadaşım eşek, dönemin çocuklarının ilk öğrendiği ve en çok sevdiği şarkılardan biriydi. Bugün Bayram, Süper babaanne gibi şarkıları çocukların dilinde idi ve çocuk korolarının vazgeçilmezleri haline gelmişti. Üzerinden uzun yıllar geçse de, günümüz çocukları da bu şarkılarla büyümeye devam etmekte, Barış Manço sevgisi ilk günkü gibi yerini korumaktadır.
1999 yılının 31 Ocak gecesinde aniden geçirdiği kalp krizi ile aramızdan göçüp gitti Barış Manço… Hastalığını hiç belli etmediğinden olsa gerek, bu gidişi kimse beklemiyordu.Tüm Türkiye’yi yasa boğan vefatı ile, şarkılar öksüz, çocuklar Barış Ağabeysiz ve dünya Barış Çelebi’siz kaldı.Oysa ki güzel ismi vardı, O bu dünyaya çok lazımdı…
Manço bir röportajında şöyle demişti. “Sanatçı olduğumu iddia etmiyorum. Ben öldükten sonra torunlarım ansiklopedilerde Barış Manço’yu sanatçı diye okurlarsa, galiba sanatçı olduğumda tescil edilmiş olacak. Geleceğe ne bıraktığımız önemli”.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi