NEVZAT AKKAYA

NEVZAT AKKAYA

ZORUNLU DEĞİŞEN HEDEF!

ZORUNLU DEĞİŞEN HEDEF!

Sevgili Sporseverler;
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de mücadele eden temsilcimiz Çarşambaspor, şampiyonluk parolasıyla çıktığı yolda daha sezonun 6. Haftasında sergilediği başarısız sonuçlar neticesinde şampiyonluk yarışından hızla uzaklaşarak kendine yeni hedef koydu.
Yeni hedefi grubunda bulunan Samsun takımları arasında ligi üst sıralarda bitirerek lige tutunmak.

Sevgili Sporseverler;
Çarşambaspor, ligin 6. Haftasında karşılaştığı Amasyaspor maçına 4-3-4 sistemiyle, rakibine karşı sert ve önde baskıyla başladı. Baskıyla başladığı oyunda 2 net pozisyon buldu. Ancak forvet elemanlarının beceriksizliği bu pozisyonların golle sonuçlanmasını engelledi. Özellikle başta bazı futbolcuların agresif hareketleri maç içerisinde sorumluluklarından uzak, gereksiz itirazları devam ediyor. Rakip Amasyaspor’un futbolcusu Selim, attığı ilk golde topla yaklaşık 60-70 metrelik bir boş alan buldu.
Bu futbolcu 70 metre sürdüğü topu rahatlıkla Çarşambaspor filelerine bıraktı. Ve Amasyaspor bu golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 bitti.

İkinci yarıya takımımız daha istekli ve oyun oynama düşüncesiyle oynamaya başladı. Özellikle Tugay’ın oyuna katkı sunması ile birlikte net bir gol pozisyonu kaçırarak ardından müthiş bir golle durumu eşitledi.

Bu golle birlikte Çarşambaspor,rakip kalede Hüseyin’le ikinci golü buldu. İşler daha kolay olacak denilirken, son haftalarda yaşanılan kart görme hastalığına engel olunamadı. Bedri’nin ikinci sarı karttan atılması Amasyaspor’un bundan sonraki dakikalarda oyun üstünlüğünü eline alması demektir. Öyle de oldu.

Amasyaspor, beraberlik golünü buldu. Ve skoru 2-2’ye getirdi. Bu dakikalardan sonra galibiyet golünü arayan taraf Amasyaspor’du. Ama başaramadı. Maçtan sonra Amasyaspor’un beraberliğe üzülmesi, Çarşambaspor’un beraberliğe sevinmesi manidardır.

Sonuç olarak Sporseverler; Bu haftadan sonra artık şampiyonluk şarkılarını bırakıp, Samsun ili takımları arasında kümede kalma hedefine adapte olmak gerekir. Maçlarda yöneticilerin ve teknik heyetin daha sakin oyuncularında oyun anlayışları sahaya yansıtma çabası içerisinde olmaları gerekir.

Şu da unutulmamalıdır ki; Baskı ve stresin olduğu yerde başarıyı yakalamak imkansızdır.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NEVZAT AKKAYA Arşivi