MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Sayın Erdoğan 5 Puan Önde

Sayın Erdoğan 5 Puan Önde

     AK Parti yönetimi,2023 seçimlerine yönelik yol haritasını şekillendirmeye çalışırken, son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de partinin yükseliş trendi sürüyor. AK Parti kaynakları, yaptırdıkları ekim ayına ait son anketlerde özellikle ‘kim kazanır ?’sorusuna verilen ‘AK Parti ve Erdoğan’ cevabına ilişkin oranın yükseliş trendinin sürdüğüne dikkat çekti.

     AK Parti kurmaylarına göre ,6’lı masanın yalpalaması, Kılıçdaroğlu’nun  CHP içinde de tartışma konusu olan son çıkışları ve 6’lı masanın HDP ile birlikte hareket edeceğine yönelik kamuoyunda oluşan algı,özellikle milliyetçi oyların yeniden AK Partiye dönmesini sağladı.

Son anketlere göre Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda sayın Erdoğan ,sayın Kılıçdaroğlu’nun  5 puan önünde. ‘en beğenilen lider’başlığı altında sayın Erdoğan, diğer isimlerden açık ara önde çıkıyor. Kürt seçmenlerin yüzde 22’si, Alevi seçmenlerin yüzde 9’u sayın erdoğana oy vereceğini dile getiriyor. Kürt seçmenlerin yüzde 63’ü HDP’ye,yüzde 10’u ise CHP’ye oy vereceğini söylüyor.Kendisini ‘milliyetçiyim’ diye tanımlayan seçmenler arasında AK Parti ilk sırada yer alıyor.AK Parti kaynakları “AK Parti kadın oyları,AK Parti’nin Türkiye genelindeki oy oranından yüzde 10 daha fazla. Erkeklerde ise  MHP VE HDP. İYİ Partide kadın oyları dengeli.  Kadın seçmenler arasında AK Parti birinci,CHP ise ikinci parti çıkıyor” dedi.

AK Parti’nin analizlerine göre Türkiye’nin problemlerini kimin çözeceğine yönelik başlık altında da yine ilk sırada AK Parti ve sayın Erdoğan geliyor. Terörle mücadele ve dış politikada, hükümeti ve AK Parti’yi başarılı bulanların oranı ise yüzde 55’in üzerinde çıkıyor.6’lı masaya olan güven konusundaki düşüş trendi ise devam ediyor. Buna göre, Türkiye’nin problemlerini 6’lı masanın çözeceğine inandığını söyleyenlerin oranları yüzde38 ‘de kalıyor. AK Parti kurmayları, bu oranın  bir süre önce yüzde 50-55 arasında çıktığının belirterek, bunun sebebi; “6’lı masa ortakları arasındaki kafa karışıklığı,somut bir şey ortaya koyamamaları, HDP ile ortak hareket ettikleri algısı ve parlementer  sisteme geri dönüşün geçmişteki koalisyon dönemlerini akıllara getirmesi” değerlendirmesini yaptı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi