MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

ÖZGÜRLÜK

ÖZGÜRLÜK

                                                            
                      “Özgürlük” kavramı Türk Dil Kurumu tarafından şöyle açıklanmaktadır: “Herhangi bir şartta sınırlamaya da zorlanmaya ve kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranmadır” Özgürlüğünün kavramı her ne kadar sınırsız serbestlik gibi görünse de “özgürlük başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter” sözü de meşhurdur. Bu sözü her zaman kendimize temel almamız gerekir.
                      İnsanın en önemli değerlerinden olan din, devlet ve aile kavramları insanların “özgürlük” kavramıyla değerlendirelemeyecek kadar önemlidir. Bu sebeple bu alanda söylenen söz ve davranışlara dikkat edilmeli hatta gerekirse bu alanda yorum yapmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü bir insan hayatını, dini devleti, bayrağı ve aile kavramları için yaşar
                     Ne hazindir ki bu hassasiyete rağmen ülkemizde son zamanlar da “sanatçı” ve   “aydın” etiketi ile kendilerine değer verdiğimiz bir takım insanlar sanki bile isteye konuşacak yorum yapacak başka alan kalmamış gibi toplumda insanların hayati kavramları üzerine yorumlar yapmaya onlar hakkında aydınca fikir üretmeye çalışmaktadır. Enteresandır ki bu konuşmalarını da özgürlük çerçevesi içerisinde yaptığını savunmaktadır… Kaldı ki bu konuşmalar onların kendi ilgi alanlarıyla ilgili olsa bir derece, sadece şöhret olmanın verdiği şımarıklıkla bu milletin tüm değerlerini eleştirme rencide etme hatta yok etme çabası içine girdiklerini görmekteyiz. Elbette ki bir toplum da insanlar duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebilmeli. Ama konuşurken bir milletin bireylerinin hayat meselesi yaptığı en önemli ve en kutsal değerleri üzerine üstelik küstahça sözler söylemenin özgürlükle maskelenmesi asla kabul edilemez. İnsanın dünyadaki en önemli değerlerine dokunmanın özgürlük kavramı değil kişinin tüm benliğine dokunan bir suç olduğunu bilmeliyiz.
                                   Velhasıl,özgürlük başkasının özgürlüğünün başladığı yerde  bitiyorsa din,devlet,bayrak kavramlarının da olan hiçbir sataşmaya ve aşağılamaya varan nitelemeler özgürlük  sayılamaz.     
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi