İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

GERÇEKÇİ OLABİLMEK 

GERÇEKÇİ OLABİLMEK 

                                BAL ligine düşüşümüz sonrasında şöyle olsaydı böyle olsaydı diyerek düşüşümüzü izah eden bir yığın yaklaşımla karşı karşıya kalacağımız bir gerçek.
                    Bizde ana başlıklarla bu konuya değinelim sıcağı sıcağına.
1-    Hoca tercihlerimiz yeterli değildi ; 
         Bu yılki Kadronun oluşumunun mimarı Bir önceki sene başarılı olan ve play of kovalayan Kenan YELEK ile İlk 5 maçta 4 mağlubiyet 1 beraberlik alan  takımızın hoca değişimi gayet mantıklı idi, yolculuk  Ufuk Sarı ile devam etti 7 maçta 1 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alındı ve yollar ayrıldı .Sonrasında yeni hoca gelene kadar yardımcı hocamızla 4 maç devam edildi 4 maçta 3 mağlubiyet 1 beraberlik alındı Kenan ve Ufuk hocalardan istenen verim alınamadı ve akabinde ilk yarının son iki maçında bir beraberlik ve galibiyete imza atan Mehmet SEÇKİN ile hoca ile yola devam ettik .
            2 yarıya umutla başladık fakat     18 maçın 9 unu kaybettik,3 ünü berabere 6 sını galibiyetle kapattık. Mehmet hoca transferlerimizi yaptı fakat 13 puanla kapattığımız ilk yarının ardından alınan  21 puan ligde kalmaya yetmedi. 
             Hoca ilk yarının son iki maçında 4   puan alarak toplamda 25 puan almamıza vesile oldu ve bizi umutlandırdı .                                         İlk yarıda alınamayan puanlar bizim düşmemizin asıl gerçeği olarak durmakta.
             Bu hocalarımızın sorumluluğunu ortadan kaldırmıyor elbet. 
2-           Oyuncu  planlamasının yetersizliği ;
     Futbol takımları ve oyuncuları idare edilmesi en zor yapılanmalardandır. Para veririsin karşılığını alamazsın.
     Sezon başı sakat oyuncularımıza bel bağlayarak çok alternatifli olmayan, ikinci adamlarla birinci adamlar arasında fazla kalite farkı  olan sporcu dizaynı özellikle sakatlık ve ceza durumunda takımı sıkıntıya sokuyor olması, yaş ayarlamalarında tercih hataları vb sebepler.
     örnek Santraforumuz Muhammedin yedeği Ozan dan sol bek yapıyor olmamız bir açmazdı ve  Muhammedîn sakatlığı Santraforsuz bir sezon geçirmemize sebep oldu.
                       Geçen seneki kaptanımız Oğuz’un isteksizliği, Kemal ve Abdülsamet bir türlü bitmeyen sakatlıkları, kaliteli olduğu söylenen Emre ve Fırat’ın problemli çıkışı ve gönderilmesi, Mete Han ayrılığı, Aykut’tan binde bir verim alınamaması,2 yarı gelen Burçak’ın gereksiz kart görme merakı ,yedek kalecimizin olmayışı,vb gibi sporcu sebepli ekenlerin çok fazla oluşu.
                       Gelecekte iyi oyuncu olacak bizim çocuğumuz Mert Aktaş’ı kurtarıcı gibi  oyuna sürüyor olmamız sporcu planlamasının doğru yapılmadığının bir başka göstergesidir.
                       Cuma günü Devam edeceğiz inşallah sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi