MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

NANKÖRLERE YUH OLSUN!

NANKÖRLERE YUH OLSUN!

                      

                                      Çok değerli HABEREXPRES Gazetesi okuyucuları ,

           Nankörlük elbette olacaktır ama bu kadar da beklemiyordum doğrusu. Olurda bu kadar mı olur?İnanın mi hayal kırıklına uğradım.Neden toplumda  nankör olanlar çoğunluktadır.Neden vefalı olanlar  azınlıktadır.Bu da  ayrı bir sorgulama konusudur…

            Vefalı olmak herkesin yapabileceği  bir şey değildir.Tarih boyunca vefalı olanlar  her zaman  nankör olanlara göre azdır.Dolayısıyla bencil, egoist  insanların olmadığı bir dünya düşünülemez.Bu anlamda bırakın teşekkürü veya minnettar kalınmayı, bize nankörlük edilmediğine ,hatta ihanet edilmediğine  şükredelim ,tabi ki bazıları hariç .

              Eskilerin söylediği bir söz vardır: “İnsanların çok büyük bir bölümü hile bazdır, kimse bilmez fendini , yap iyiliği  ama çoklarından koru kendini…” Yine “iyilik yap  denize at  balık bilmezse Halik(yaratan) bilir” atasözü de  toplum gerçeğini göstermektedir.

             Yine kurbağa’nın  kendisinin derenin karşısına geçirmesi için yalvaran  akrebin  en sonunda onu sokma hikayesi  meşhurdur.Kurbağa’ya  yalvarır akrep;  Ne olur beni  sırtında derenin karşısına geçir”diye…Kurbağa “ama sen beni sokarsın der.” Akrep yemin billah eder, “sokmam” der Ama tam karşıya geçerken akrep kurbağa’yı   sokar.Kurbağa  acıyla  kıvranırken “hani söz vermiştin” der…Akrep “ ne yaparsın karakterim bu” diye cevap verir.

            Nankör bir iş arkadaşına, nankör bir ortağa ,nankör bir akrabaya rastlamak ,insanı elbette çok üzer ama nankörlük evlattan gelirse  bu üzüntünün talihsizliğin en zirve noktasıdır.

          Bu anlamda daha küçük yaştan itibaren  çocuklarımıza  beden dilimizle  iyiliğe teşekkür etmenin  önemini yansıtmalıyız. Bize  gelen bir hediyeye  çocuklarımızın gözü önünde teşekkür etmesini bilmeliyiz ve iyilik yapıldığında minnet duygularımızı  ifade etmeliyiz. Bunu onların yanında yaparak  onlara da hissettirmeliyiz. Eğer biz kimseye teşekkür etmez,iyilik karşısında minnet duygumuzu  ifade etmezsek bizim çocuklarımız büyüdüğünde  niçin minnet etsinler ki? Vefalı olmak  gül gibidir ve beslenmesi,sulanması,korunması  ve sevilmesi gerekir.

                                                                                                         Sevgiyle kalınız

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi