MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

KİMLERİN GÖNLÜNE DOKUNDUN?

KİMLERİN GÖNLÜNE DOKUNDUN?

Çok değerli Haber Expres Gazetesi okuyucuları, önce kendi değerimizi, kıymetimizi bilelim. Çünkü kendini sevmeyen hiç kimseyi sevemez. Kendisiyle barışık olmak beraberinde özgüveni getirir. Öz güven sahibi olmak hata yapmayı azaltır. Hata yapmamak, toplumda insanlar arasında iletişimde başarı sağlar. Bu sağlıklı iletişim toplumun refah ve huzuruna olumlu yansır… Öyleyse herkesten önce kendi halimizi, hatırımızı soralım.

Mesela bugün nasıl hissediyorsun? Bugün Allah için neler yaptın? Allahın rızasını kazandın mı? Kimlerin gönlüne dokundun? Kimlerle selamlaştın? Canın ne çekti? Kimseden bir şey beklemeden beklentiye girmeden yaşamalıyız. “bu şunu yaptı” “ bu bunu yaptı” demekle ömür bitmez. Sağlıklıyken, mutluyken, zenginken herkes yanında olur. Önemli olan hastayken üzgünken, darda ve sıkıntıda iken yanında olan insanların var olmasıdır. İşte onları hiç unutmamak, vefalı olmak gerekiyor. Dualarımızda ilk hatırımıza gelen onlar olmalı.

Ömür dediğin karalama defteri değil, öyle rastgele yaşanılmaz. Her yaptığımızın bir hesabı var. Şu an kimseye hesap verme sekte, elbet yaptıklarımızın ve hatta yapmadıklarımızın bile tek tek hesabı sorulacak yüce yaradan tarafından… o zaman ne cevap vereceğiz hiç düşündük mü?

Bu dünyada tek kurtuluş kendi içimize doğru kaçmaktır. İşte tam olarak bu yüzden, kimsenin özel yaşantısını merak etmeyelim, kimsenin yaptıklarıyla ilgilenmeyelim, kimseyi kıskanmayalım, kimseyle kıyaslamayalım kendimizi. Kimseyle yarış içine girmeyelim. Sadece kendi hayatımızla ve yaptıklarımızla ilgilenelim. Kendi halin deliğin getirdiği huzuru, sakinliği, yavaşlığı kimse getiremez ve veremez. Kimseye anlatarak yormayalım kendimizi. Bizi bilen anlatmadan anlayanlardır. Bir bakış, bir ses tonu, bir gülüş, bir mimik çok şey anlatır anlatmadan anlaşılmaya…

Ne demişler; “insan anladığı ve anlaşıldığı insanın yanında güzelleşir.” Daima güzelleşmek ümidi ve duasıyla inşallah..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi