MUSA BALA

MUSA BALA

Haydi Aşı olmaya

Haydi Aşı olmaya

Gönülden merhaba diyerek sözlerime başlamak isterdim.Ama tablo o kadar kötü ki ben bu satırları yazarken maalesef 300’ün üzerinde yurttaşımızı covid-19 yüzünden kaybettik. Mustasyon  varyasyon  derken İngiliz oyununa geldik.

Hükümet gerekli tedbirleri aldı ve kısmi bir kapanma yaşadık öğle görünüyor ki bayram tatilini evlerimizde geçireceğiz işte ona da kapanma diyeceğiz.ve tablo yavaş  yavaş düşmeye başlayacak ,aşılamada da yeni yaş gurubuna geçildi . Tabi halen aşı olmayan , olmak istemeyen vatandaşlarımız var maalesef ,onları yönlendirmemiz , bilinçlendirmemiz doğru bildiklerinin yanlış olduklarını  anlatmamız gerekiyor.

Devlet ve millet olarak bu kadar uğraş verilirken büyüklerimizin bu inatlarından vazgeçip kendilerini, torunlarını ve çocuklarını düşünerek bir an önce aşı olmaları için ikna etmemiz gerekiyor. Bu toplumsal görevimiz. Nitekim onlar bizim canlarımız ve  büyüklerimiz. Biz onları çok seviyoruz , onların da bizi sevdiklerini biliyoruz o halde hep beraber toplumsal bir görev edinip büyüklerimizi ikna etmeliyiz. Bu arada aşıya para almayan ülkeler arasındayız bence bunu bir düşünmek lazım..

Şoför esnafı dertli .

Biliyoruz ki pandemidöneminde en fazla maddi kayıp yaşayan esnaflar oldu. Bilhassa servisçi esnafı 1.5 yıldır kontak açmadı desek yeridir. Hükümetimiz her fırsatta vatandaşını esnafını ve milletini koruyucu ve kollayıcı önlemler aldı elbette, son olarak verilen 3.000 tlglir kaybı desteği bu çalışmalardan bir tanesiydi.bir yaramıza merhem oldu mu? Oldu elbette, kimimiz kiramızı ödedi , kimimiz geciken faturaları, kimimiz ise icraya düşecek kredi yada kartlara ödemeler yaptık.Devletimizin bu desteği devam ettirmesi gerekiyor  halen kapalı, yarı yarıya yolcu taşıma %50 kapasite tekrar başladı , en azından bir müddet daha bu uygulamanın devam etmesi gerekli. Tabi en önemlisi okulların kapalı olduğu dönemde bağkur ödemelerinin alınmasından vazgeçilmeli %50 yolcu kapasiteli çalışılan dönemde bağkur primlerinin de %50 oranında düşürülmelidir.

Tüvturk ticari araç  muayenelerinin  1 yıl uzatılması ve bandrol ödemelrinin bir sonraki talimata kadar askıya alınması da taleplerimiz arasında olmuştur. Bunlar yapılamayacak şeyler değildir, biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Esnafı yaşatmalıyız, Ticari hayat bir şekilde dönmeli katma değer her zamankinden daha fazla büyümeli. Borcu borç ile de ödeyemiyoruz çünkü borç alacağımız kimse kalmadı , kartlara öyle taklalar attırdık ki taklacı güvercinleri geçtik. Devletimize her zaman güvendik ve sonuna kadar da güvenmeye devam edeceğiz. 15 temmuz gecesi tankın altına ekmek teknesini taksisini siper eden taksicinin , otobüsleri ile kışlalarının yollarını kapatan otobüsçünün , servisi , dolmuşu ve minibüsü ile meydanlara halkı taşıyan hainlere dur diyen yüreğini , malını ve canını ortaya koyan şoför esnafının biraz nefes alması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın esnafa sahip çıkacağından hiçbir kuşkumuz yok umarım sesimiz duyulmuştur.gönülden gönüle sevgiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSA BALA Arşivi