MUSA BALA

MUSA BALA

Geçmişe Yolculuk

Geçmişe Yolculuk

Merhaba değerli okuyucularımız , uzun bir aradan sonra nihayet yine birlikteyiz. mümkün olduğunca sizler ile birlikte siyaset, ekonomi,sanat,spor, güncel,sivil toplum, esnav ve sanatkarlar, sorunlar, ve çözümleri ,deneme, makale, önerme, eleştiri övgü alkış,düzeltme  eksiklik, fazlalık aklınıza ne geliyorsa yazacağız çizeceğiz birlikte okuyacağız okurken düşünüp düşünürken zaman zaman hayeller kuracağız hayeller kurarken bazen duygusal bazen mutlju bazen huzurlu bazense kafamız karışık olacak bazen keşke bazense iyiki diyeceğiz.şimdilik keşkeler ile başlayalım...

Keşke diye başlayan cümleler hep mazi  bir olumsuzluğa işaret etmiştir

Herkesin geçmişinde yaptığı hataları muhakkak vardır üstünden günler,aylar ve ya yıllar geçtikçe bu hataları keşke yapmasaydım o zaman ki kafam olsa ah ah diye başlayan cümleler eminim bu yada buna benzer cümleleri kurmuşsunudur.  Peki ya imkan verilseydi hangi hatanızı düzeltir yada neyi değiştirirdiniz.?

Peki hiç düşündünüzmü keşkeleri İyiki yapmanın bir formulü varmı acaba ?  Yani daha açık bir ifade ile geçmişte kalmış yaşanmış bir olumsuzluğu değiştirebilirmiyiz, mümkün mü böyle bir şey ? böyle bir şey mümkünmü dediğinizi duyar gibiyim...

Ya sizin düşündüğünüz yada tahmin ettiğiniz gibi değil bunu değiştirmenin bir yolu varsa  !!!

bunları söylerken aklıma Geleceğe Dönüş filmi Emmet Brown, Marty Mcfly geldi , Vizyon tarihinin en macera dolu en güzel bilim kurgu filmlerinden bir tanesi Yönetmenliğini Robert zemmeckis yapımcılığını ise Steven spielbeerg üstlendiği 1989 yapımı Gelece dönüş  1-2-3 serisi harikaydı eminim izlemişsinizdir.İzlemeyenlere tavsiyem muhakkak izleyin.

doktor emmet brown tüm ömrünü ve ailsinden kalan tüm mirası zaman makinasına adamış  bir bilim adamı, tek dostu marty mcfly onunla birlikte önce geçmişe sonra geleceğe daha sonra ise gittiği geleceğin farklı bir geçmişine icat ettiği zaman makinesi ile yolculuk yapar. Tabi bu yolculuklarında hep geçmişte bir şeyleri değiştirirken aslında geleceğide değiştirdiğiidir. 1955 yılına oradan  2015 yılına oradan da 1885 yılına giderler yani hep bir 30 yıllık döngü hakimdir.

Aslında film 1989 yılında yapılmış olmasına rağmen 2015 yılında nasıl bir teknoloji olacağı tahmin edilmiş, gelecekte nelerin değişeceği teknolojinin dünyaya hakim olacağı 30 yıl öncesinden tahmin edilmiştir. Peki bu tahminler doğru mu ?  evet yapılan bir çok tahmin günümüz dünyasında doğru tahmin edilmiş.

Geçmişimizi değiştirmenin aslında geleceğe ne kadar tesir edeceğini anlatan en güzel seneryolardan bir tanesi izlemenizi tavsiye ederim. Peki ya gerçek olabilirmi?

bilim insanları geçmişe yada geleceğe gidebilecek bir yol buldularmı? Ünlü fizikçilerin kuramları teorileri belki bir uzak doğu ülkesinde bu çokdan yapılmıştır, belki başka bir ülkede insan gönderemeseler de bir cisim bir hayvan geçmişe yada geleceğe göndermişlermidir?

Zaman zaman birileri çıkıyor ben filanca yıldan geldim şu oluyor bu oluyor, başka biri çıkıyor ben gelecekten geldim gelecek şu oluyor diyenler doğru mu söylüyordur, belkide  palavra üstüne palavra kim bilir...

Böyle bir teknolojiyi elinde bulunduran bir ülke bu teknolojiyi açıklarmı sır gibi saklamazmı , Trump'ı geçmişe gönderip orada bırakmak güzel olmazmıydı...

bugün böyle bağımsız bir konu  işledik   ...

Keşke olmadan yaşamak keşke demeden iyikiler ile hayatın tadını çıkarmanız dileğiyle ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSA BALA Arşivi