MUSA BALA

MUSA BALA

DÜNYALAR SAVAŞI ABD (CORNAVIRUS-COVID19)

DÜNYALAR SAVAŞI ABD (CORNAVIRUS-COVID19)

Değerli okuyucularım, sizlere  cornavirus yani mutasyona uğramış ismiyle covid-19 hakkında bilgi vermeyeceğim. nitekim  bütün tv kanalları , yazılı görsel aklınıza gelecek her yerde bu illet hakkında tüm bilgiler veriliyor.dünyada ki son durum, virüse maruz kalan, ölen iyileşen hepsi ama hepsi şu an tüm milletimizin takip ettiği bir durum. 

Vefat eden vatandaşlarımıza rabbimden rahmet diliyor, şu an tedavide olan bu virüse yakalanmış olanlara da tez elden şifalar diliyorum.

Bu arada komplo teorilerine de girmeyeceğim yok şurada üretildi, şu ilke yaydı şunun için amacı bu yok bulgar baba yanga 30 sene önce söylemişti yok şu filmde 5 sene önce anlatılmıştı, yok amacı şu falan filan, bunlar da gündemimizde yok.

 Aacımız insanların kafasını bulandırmak değil asıl ama asıl amacımız bu illetten kurtulma, yakalanmama, yaymama ve millet olarak bunun üstesinden gelmek olmalıdır.

Ekonomik savaşların başladığı dünyada hani yıllarca konuşuldu ,söylendi   3.dünya savaşı yakın büyük ülkeler savaşacak diye,  aslında doğru şu an 3.dünya savaşı çıktı ama diğerlerine göre bir fark var tek bir düşman var ve tüm ülkeler ittifak yaptı tek bir düşman ile savaşıyor.Zaman gelir zaman gider dostlar düşman, düşmanlar dost olur işte o dönemlerden birini yaşıyoruz. Neyse konumuzdan uzaklaşmayıp kafa karıştırmayalım...

Gelelim büyük ülke zengin ülke ABD

         Amerikalılar gücü yada saf gücü ile dünyayı yönetme misyonlarının olduğuna inanıyorlardı. ancak bir virüs ile mücadeleyi dahi yönetemediler.Kendilerine o kadar güveniyorlar dı ki batı medeniyetlerini alman ve sovyet  militariziminden kurtardıkları tarihteki en müreffeh toplumu kurduklarına ve aya bir adam indirdikleriyle hem övünmüşlerdir.  Bu kibir gözle görülmeyen bir virüs tarafından yerle bir edildi artık bu bir gerçek değiştirilemez.

         Pandemi ile mücadele ABD öncü olamamış tam tersi sınıfta kalmıştır.28 şubata kadar ABD  hastalık kontrol ve önleme merkezinde sadece 4000 test yapılabilmiş. Güney kore ise o dönem içerisinde 274.000 vatandaşını bu testlerden geçirmiş.yani anlayacağını ABD felaketin içinde, ABD dünyanın en zengin ülkelerinden biri olmaya devam ediyor ama uluslararası standartlarda 3.dünya milletleri ile aynı seviyede olduğu ortadadır.

          Abd nin en iyi olduğu alan silah şiddeti dir. OECD ortalamasının yaklaşık %50 üzerindedir.27.900.000 amerikalının sağlık sigortası yok , hani bizde ki gibi her hangi bir ssk yada bağkur olmayan bizde gss kapsamında 60-70 tl ödeyerek tüm sağlık hizmetlerinden yararlanıyor ama canım ABD'nin böyle bir lüksü yok onlarda sağlık poliçelerine göre sağlık sistemi dizayn edilmiş.Yine başka bir bilgi paylaşayım dünyada en çok çocuk ölümlerinin görüldü ülkeler arasında OECD ortalamasının üstündedir.

              TRUMP onlarca yıllık hükümete karşı ve giderek akıl aleyhine isyan eden sağ isyanın ürünüdür.Kornavirüs konusunda yetersizliği  Trump' ın  tekrar Amerikayı harika yapamadığı ortadadır. ABD 'nin düşüşü de bu sayede hızlanmış oldu.ABD diğer sanayileşmiş demokrasilerinkine kıyasla esas olarak hükümet başarısızlıkları ölçeğinde "istisnai" olmuştur.     

        ABD konusunda ki eleştirilerim bu kadar yeter sonra mazallah CIA filan takılır peşimize gerçi onlarda şimdi covid-19 ile uğraştıkları için mesele yok

 Tüm milletimizin hükümütimizin aldığı kararlara uyması , sağlık bakanlığımızın açıkladığı 14 kurala aman aman dikkat etmesi , hijyene önem vermesi elden ele değil de gönülden gönüle selama devam edelim hadi güzel ülkem 3 haftalık pause tuşu hayatıızı donduralım biz neleri aşmadıkki bunu mu aşamayacağız.

 Gönülden gönüle selam ve saygı ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSA BALA Arşivi