MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

EN ZOR ANLARIMIZDA....

EN ZOR ANLARIMIZDA....

Çok değerli Haber Expres Gazetesi okuyucuları,insan sosyal bir varlıktır. Her ne kadar yalnızlığı seviyoruz desek bile insanlarla iletişime geçmek yani muhabbet etmek, birlikte bir şeyler paylaşmak, aktiviteler yapmak, sevincimizden ve hüznümüzden sevdiğimiz insanları haberdar etmek isteriz. üstelik bu en doğal arzumuzdur. İnsan, insanlardan uzaklaştıkça yalnızlaşır, sürekli düşünmeye ve hayatı sorgulamaya başlar. Düşüncelerimiz hayatımızın akışını etkiler ve çok düşünmekten anı kaçırabilir ya da anlam arayışlarında boşluğa düşebiliriz. Oysa sevinçlerimizi, dertlerimizi hâlden anlayan bir dost yahut bir eş ile paylaştığımızda nasıl da açılır varılmaz sandığımız yollar, nasıl da aşılır aşılmaz sandığımız o koskoca dağlar...

En zor anlarımızda bize sarılan bir eş ya da sırtımızı sıvazlayan samimi bir dost eli nasıl da iyi gelir değil mi? Elbette hiç yalnız kalmayalım" demiyorum." Fakat insanlarla iletişimde ve bir arada kalmanın önemini vurgulamak istiyorum. Yer yer hayatın gürültüsünden kaçıp kendi kabuğumuza çekildiğimiz zamanlar elbette olma... Elbette Rabbimizle baş başa kalıp kalbimizin sesini dinlemeliyiz. Fakat insanın insana muhtaç olduğunu da bilmeliyiz.

Ne yazık ki artan teknoloji bağımlılıkları sosyallikten epey uzaklaştırdı bizleri, tekrardan söylüyorum: insan sosyal bir varlıktır. İnsan kaçınılmaz bir şekilde insana muhtaçtır.

Yeter ki Rabbim kimselere yük etmesin bizleri.... Gönlümüzden ve ömrümüzden bize kendini hatırlatan varlıkta olduğu gibi darlıkta da yanımızda olan eşi dostu eksik etmesin. Dünya ve ahiret yaşantımızı güzelleştirecek insanlarla bir arada bulundursun. Halden anlayan insanlara rast gelelim. Evvela da halden anlayan insan olma gayretinde olalım. Zira ötesi hep gönül yorgunluğu... Saygı ve sevgiyle kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR