MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

DOĞRU BİLGİ

DOĞRU BİLGİ

Bana hak vereceğinizi ümit ediyorum. İnsanlığın ve beraberinde beyinlerin fikir ve düşüncelerin kirli bir vadiyle sürüklendiğini görüyoruz. Her şey kirleniyor. Temiz, berrak, orjinal ve sade bir şey bulmak nerede ise imkansız.

Doğru bilgi insanı doğruya, yanlış bilgi yanlışa götürür. Doğru kimseler az çalışıyor, ortalıkta az bulunuyor, eğri kimseler çok çalışıyor ve ortalıkta onlar var. Bu nedenle insanlar erişebildiği her yerde yanlış ve eğri bilgi ile haşır neşir oluyorlar. Doğru tekrir. Tek Allah, tek din, tek Kuran-ı Kerim var. Amma gel gör ki, öyle mi ? İnsanlık arenasında ne dinler, ne inançlar var. Ne vahye inanmaz, ne Allah tanımazlar var ki,her yerde onların boruları ötüyor. Asla inkar edilmez, karşı gelinmez hakiki bilgileri bile yok sayan bu güruh anti tezlerini üretiyorlar. Her doğru görüşün ve bilginin tam tersini boy boy üretmişler, bakteri gibi. Hatta yanlış arasında doğruya erişmek de neredeyse imkansız. Beyazı gösterip "Bu aktır" desen, hayır "Bu karadır, gridir, gümüştür" diyen hatta beyaz dememek için beyazımtırak diyen çok fazla karşı taraftar bulursunuz. Bilgi kirliliği bizi bozdu. Ayrışmayı çatışmayı ve kargaşayı husule getirdi. Bu kirlenme, insanlığı kötü sonuçlara götürür. Mesela, haberler çarpıtılır, insanlar şaşırtılır. İşin sonunda cahiliye devri horlatılır. İnsanlar yoktan sebeplerle  çevresindeki insanları gözünü kırpmadan asar, keser, vurur kırar döker... Hemen hemen her gün böyle olaylara rastlıyoruz zaten. Gidişat kötü. Buna dur denilmeli, ilerlemesi önlemelidir. Devlet yetkilerimizin dikkatlerine sunulur. Tam da sosyal medya için düzenleme sunulur. Tam da sosyal medya için düzenleme yapılacak sözleri gündemde iken bu konuya daha çok eğilmeli, eğrileri düzeltmelidirler. Eğri ve yanlış bilgileri hatta iftira ve uydurma bilgileri kuranlar, yayanlar ve arkasında duranların ensesine çökülmelidir.

İnsanlar Kuran-ı Kerim okumazsa, hadisten haberdar olmazsa hakiki İslam alimlerini tanımaz eserlerinden haberdar olmazsa kimden nereden nasıl etkileneceğini kestirmek zordur. Hemen şimdi, derhal el atmalı, sonuç alıcı işler yapılmalıdır. Yoksa mı ? eyvah eyvah ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi