MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

BİR BABADAN EVLADINA ALTIN NASİHATLER

BİR BABADAN EVLADINA ALTIN NASİHATLER

Ey oğul! Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol, başkasına fayda vermekte meyveli ağaç gibi , cömertlikte akan nehir gibi, ihsan ve iyilik yapmakta deniz gibi, faydasız şeyleri konuşmamakta sükut ve susmakta cansız varlıklar gibi, ayıpları örtmekte karanlık gece gibi olmaya çalış. Kalbin, körlüğü kalp katılığındandır. Günahların için ağlayıp sızla yasak ettiği şeylere yönelmekten sakın. Akrabayı ziyaret ve onlara iyilik etmeyi ihmal etme. Ahiret kardeşlerini, iyi arkadaşlarını artırmaya çalış ve onlarla sohbet et!

Vakitlerini dinin emirlerine uymakta kıymetlendir. Çünkü geçen zaman bir daha geri gelmez. Yarına çıkıp çıkmayacağın belli olmadığından, yarın yaparım demek, üzüntü ve pişmanlığa yol açar. Her zaman Allah-ü Teala’nın razı olduğu tamahı terk eyle. Bütün ihtiyaçlarında Allah-ü Teala’ya güven, Allah-ü Teala kendisin sığınanları mahrum etmez.Kurtuluşu doğruluktan başka bir şeyde, Allah-ü Teala’nın rızasına kavuşmayı, Resülullah Efendimize tabi olmak, ona uymaktan başka bir yolda arama…

 Kendini hiç kimseden üstün zannetme. Birisi senin hakkında koğuculuk ve hasetçilik yaparsa, ona mani olmak için kendini zahmete sokma, onun işini Allah-ü Teala’ya bırak. Sen kıymetli ömrünü Resülullah Efendimizin sünnet-i seniyyesine uymakta geçir. Allah-ü Teala’nın emirlerini yerine getirmekte, kınayanın kınamasından korkma, ibadet ve taatin güçlüklerine karşılık sevaba kavuşacağını düşünerek sabret.

Nefsini daima hesaba çek.

  Ey oğul! Sana Allah-ü Teala’nın kitabına, Resülullah Efendimizin sünneti seniyyesine uymayı, itikadını Ehl-i sünnet alimlerinin bildirdikleri doğu itikada göre düzeltmeni tavsiye ederim. Alimlere, din büyüklerine hürmet et.  İçin temiz olsun. Cömert ve merhametli ol. Başkalarına ihsan ve iyilikte bulun. Allah-ü Teala’nın yarattıklarına eziyet etme. Arkadaşlarının kusurlarını çoğunlukla affet.

Evliyanın büyükleri; “Allah-ü Teala ile beraber olunuz. Buna gücünüz yetmezse, Allah-ü Teala ile beraber onlarla olunuz ki, sizi Allah-ü Teala’ya kavuştursunlar” buyurmuşlardır Sevgiyle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi