İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ARTIK FARKLI BİR ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI (2)

ARTIK FARKLI BİR ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI (2)

Bir Tüccar temel felsefe olarak Karlılığı  hedefler,Danimarkalı bir tüccarın Ülkemizde takım alması ve bu takım ile ilgili planlamalarının olması günümüz koşullarında gayet normal ve yasal.

          Acun Ilıcalı’nın İngiltere’deHulltakımını  almasıda böyle değerlendirilmeli.

          Benim baktığım nokta Futbolumuza katkısı nasıl olacak ,Klasik başarısızlık sarmalımıza mı girecekler  yoksa bir farkındalık oluşturma gayreti içinde mi olacaklar.

          Kimse Müflis tüccar olmak  istemez. Ticaret erbabı Maddi ve manevi haz almak ister ve işini ciddi yapar.

Göztepe’nin yeni hissedarı SportRepublic şirketi CEO’su ve Başkanı RasmusAnkersen ve şirket sahibi ve Başkanı  Henrik Kraft ‘ındüşüncelerini paylaşarak yazımızda ilerleyelim.

Öncelikle Başkan Kraft ne demiş bakalım ;

“Çok uzun ve zor bir yatırım projemiz var. Bu Ocak ayında Southampton’ı devraldık. Şimdi aktif olarak çok sıkı çalışıyoruz. Buradaki amacımız futbol kulüplerini entegre etmek. Bu kulüplerin daha büyük bir grubun parçası olsunlar diye çaba sarf ediyoruz. En iyi futbol bilimi ya da en iyi yapılan uygulamaları paylaşmaya çalışıyoruz. Veri kullanma metodlarını kullanmaya çalışıyoruz. Kulüplerin birbirlerinden yararlanmasıyla ilgili çaba gösteriyoruz. Akademiden Premier Lig’e kadar futbolculara en uygun şekilde oynayabilmeleri için uygun ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Kulüp modelimize uygun olan Göztepe’ye yatırım yaptığımız için çok mutluyuz. Taraftarların biraz sabırlı olması lazım. Bu uzun vadeli bir yatırım. Elimizdeki her türlü kaynağı kullanıp kulübü en iyi yere getirmeye çalışacağız

Özetle En iyi Futbol bilimi ,en iyi uygulamaları, veri kullanımı ve en önemlisi Akademiden Primer lige kadar bir yapılanma içinde olacağız demiş Göztepe’yi satın alan şirketin Başkanı.

           Peki Kulübe Başkan yaptığı ne demiş Birde ona bakalım :

RasmusAnkersen, "Benim futboldaki deneyimlerime bakınca aşama aşama gittiğimi görürsünüz. Biz bu kulübü geliştirmek ve Süper Lig'e taşımak istiyoruz. Yalnızca bir sezon için değil, başarıyı kalıcı kılmak istiyoruz. Oldukça heyecanlıyız. Bu yalnızca bir yatırım değil, son 18 ayda çok fazla mesai harcadık. Şimdi anlıyoruz ki çok doğru bir yerdeyiz. Göztepe'nin çok büyük bir potansiyeli var. Avrupa'yı biraz beklememiz gerekiyor. Altyapıyı çok sağlam geliştirmemiz gerekiyor. Öncelikli hedefimiz Süper Lig. Avrupa maçları şu an biraz uzak ancak karşılaştığımız adımları takip edelim ve sabırlı olalım. Çok uzun olmayan bir gelecekte yeniden Süper Lig'e çıkmaya çalışacağız. Yatırım yapacağız ama para saçmaya gelmedik. Sürdürülebilir bir şekilde başarıyı elde etmeye çalışacağız. Tüm taraftarlarımızın yüzünü güldürmek için çalışacağız" demiş ve gelirken Southamton'ın alt yapı sorumlusunu da beraberinde getirmiş..

             Başkan ne demiş diye özetlersek ; Para saçmaya gelmedik ,uzun vadeli planlamamız var, alt yapı planlamamızın bir parçası ve İngiltere’deki yapılanmamızla birlikte hareket edeceğiz.

             Bence her şey olması gerektiği gibi, kulübü almadan yaklaşık 18 ay incelemişler geçmişi, seyircisi vsvs……..

      Asıl konuya geçersek bu hedefleri  başaracak hocanın fikirleri önemli idi benim için ve şöyle bir göz attım.

            Gerçeği yeniden oluşturmamış Turgay hoca, gerçek zaten orda duruyordu her zaman ve onu bulmuş şimdi uygulama alanında yıllardır verdiği mücadeleyi ortaya çıkarmaya çalışacak inşallah başarılı olur ve her kese örnek olur..

            Devam edeceğiz sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi