MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

ÜÇ KÜÇÜK ÇOCUK

ÜÇ KÜÇÜK ÇOCUK

Üç küçük çocuk, üçünün de hikayesi gerçek. Yaşadıkları dram hakikat.
Adı Ayda, İzmir'de ki depremden 91 saat sonra gelen inanılmaz bir kurtuluşun kahramanı olan yavrumuzun adıdır Ayda. O da masum, o da hiç günaha bulaşmamış, o da büyüklerin kabahatlerinin altında kalmış bir küçük beden. Tonlarca yükün altında kalmış bir çocuk. Binanın demirinden çalan çimentosundan çalan, paraya doymayan müteahhitlerin sebep olduğu acıyı çekmiş, ıstırabı yaşamış küçük insan. Enkazın altında 91 saat sonra çıkarıldığında 'Annemi istiyorum' diye haykıran minik yürek.

Adı Aylan, Suriyeli bir ailenin küçük çocuğu. Ölümüyle mülteci çocukların yaşadığı dramı gözler önüne serdi o küçük beden. Kıyıya vuran küçük vücudun fotoğrafı, zihinlere kazındığı gibi vicdanları da yaraladı. Sanki insanlığın kıyıya vuran fotoğrafıydı o fotoğraf. Doymak bilmeyen nefislerin, kendinden başka kimseyi düşünmeyen insafsızların, vicdanı çürümüşlerin sebep olduğu bir küçük ceset kıyıya vurduğu zaman söz bitmişti aslında.

Adı Ayla, Kore'de doğan ve savaşın içinde kaybolan bir çocuktur Ayla. Bir Türk Astsubayı tarafından ormanın ortasında bulunarak hayata döndürülen bir hayatın en güzel şekilde anlatılmış. Senaryosunu 'Ayla' filminde milyonlar izledi. 2018 yılının ülkemizde en çok izlenen sinema filmi oldu. Ayla, savaşta mağdur olan binlerce belki yüz binlerce çocuktan sadece biriydi ve onun hayatı bu çocukların trajedisini simgeler. Masum çocukların yaşadığı acıları, dramları, hüzünleri, küçücük bedenlerine yüklenen büyük ıstırapları, küçücük yüreklerine yüklenen büyük çilelerin sembolleşmiş bir örneğidir. Savaşlarda annesini, babasını kaybeden çocuklar... Acaba yaşadıkları dertleri hangi kelimeler ifade eder? Acaba insanlar neden savaşır? Dünya da neyi paylaşamazlar? Hiç bir günahı olmayan çocukları dertler denizinde neden bağlarlar?
Herkese hayırlı, huzurlu, mutlu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi