MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

SİZ DÜŞÜNÜN

SİZ DÜŞÜNÜN

SİZ DÜŞÜNÜN
Bazı kimseler ne çok gereksiz şey için ne çok zaman harcadılar. Ne çok fani için ne çok edebi fırsatı kaçırdılar. Ne vakitlerinin kıymetini bildiler ne varoluş sebeplerini tam olarak idrak edebildiler. Ne mutlu hayat sınavını başarıyla verebilene işte durumum özetleyen güzel bir hikaye;
Çobanın biri padişahın kızına âşık olmuş. Aşk ki ne aşk, gözü hiçbir şeyi görmüyor. Ama o padişahın kızı, kendisi ise çobanın teki ,olacak iş mi ? Ne yapayım nasıl edeyim diye düşünürken bir gün kapısı çalınmış. Açmış bakmış ki nur yüzlü bir dede. Acıktığını söylemiş dede. Çoban hemen sofra kurmuş doyurmuş karnını dedenin

Dede ; " Hayırdır evlat bir sıkıntın mı var, biraz durgun gördüm seni " demiş. Çoban da anlatmış sıkıntısını dedeye . Dede;" Evlat bak , şimdi dediklerimi yaparsan padişah kızını sana mutlaka verecek ama dediklerimi harfi harfine yapman lazım! Şu karşıdaki dağda bir mağara var , oraya git 40 gün 'Allah' de, namazını aksatma ,her gün dua et. Padişah kızını mutlaka sana verecektir. Ama ne olursa olsun ' Allah ' demeyi kesme" demiş.

Çoban olur mu ki diye düşünmüş ama denemekte ne mahsur var ki bir deneyeyim bakalım demiş kendi kendine. Gerekli erzağını almış çıkmış dağa, başlamış Allah demeye. Dedenin dediklerini harfi harfine uygulamış. Aradan 10 gün geçince dağın yamacında bulunan köyün sakinleri duymuşlar çobanı ama çoban olduğunu bilmemişler. Demişler ki " dağa bir derviş gelmiş Allah der dururmuş. Aman dikkat edelim onun sayesinde bereketimiz artar. Belki kalbini kırarsak cezalandırılırız."
Gel zaman git zaman bizim çoban kırk günü tamamlarken methi padişaha kadar gitmiş. Padişah aman demiş bu dervişi saraya getireyim de belki onun sayesinde Allah bizleri daha mamur daha müreffeh bir hale getirir. Ülkesinin en üst din aliminin yanına gitmiş. Meğer ki o da bizim dedeymiş. " Hocam bu dervişe para versek bizim sarayımıza gelir mi ? "Demiş. Hoca , padişahım derviş bunu kabul etmez diye cevap vermiş "o zaman bir sarayda ona yaptırayım mal vereyim gelir mi ? " demiş padişah yok padişahım bu dervişin mal da , mülk de , para da gözü yok. Bence kızınızı bu dervişle evlendirirseniz hem dervişin kalıcı olmasını sağlarsınız hem de onun gönlünün yapmasını sağlarsınız.
Hocanın bu sözleri padişahın aklına yatmış. Bizim çobanın tam da kırkıncı gününde yanına gitmiş. Efendi Allah razı olsun sen devamlı Allah der dururmuşsun gel seni sarayıma götüreyim, sana mal mülk vereyim istersen sana benim sarayımın yanına saray yaptırayım orada kal demiş. Derviş, istemem padişahım benim para pul da gözüm yok demiş. Padişah " o zaman seni bizim kızımla evlendireyim kabul eder misin ?"
Derviş hiç düşünmeden şu ilginç cevabı vermiş " kızınızı istemem padişahım. Ben sizin kızınız için kırk gün Allah dedim padişah ayağıma geldi. Ya kırk gün yalnız Allah için Allah deseydim ne olurdu siz düşünün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR