MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Sevgiyle

Sevgiyle

Sevgisiz yüreklerde yalnızlık, kin, nefret, öfke ve kıskançlık duyguları bocalar durur. Günümüzde zaman zaman yaşadığımız kavgaların gereksiz tartışmaların, şiddetin en büyük sebebi insanımızın sevgiden uzak mahrum kalmış olmasıdır.

Sevgisizliğin yol açtığı olayların önüne geçmek için artık insanımıza önce saygı ve sevgiyi öğretmek bir ihtiyaç haline gelmiştir. Aldığımız gıda, içtiğimiz su ve solduğumuz hava gibi. Saygıyı, sevgimizi ve içimizde barındırdığı güzellikleri yaşamalı göstermeli ve bunu başkalarına da aşılamalıyız. Aşılamak için mücadele etmeliyiz. Böyle olursak hak ettiğimiz barış, kardeşlik ve aydınlık bir dünyada rahat, huzur ve refah içinde yaşayanların çokça bulunduğu bir dünyamız olacaktır. Sevgiyle ilgili ufak bir hikayeyi paylaşmak istiyorum.

Küçük kız hüzünlü bir yabancıya sevgiyle gülümsedi. Bu gülümseme adamın kendisinin daha iyi hissetmesine sebep oldu. Bu hava içinde yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı. Hemen bir not yazdı yolladı. Arkadaşı bu teşekkürden o kadar keyiflendi ki her öğlen yemek yediği lokantada garson kıza yüklü bir bahşiş bıraktı. Garson kız ilk defa böyle bir bahşiş alıyordu. Akşam eve giderken kazandığı paranın bir bölümünü her zaman köşe başında oturan fakir adamın kutusuna bıraktı. Adam öyle minnettar oldu ki iki gündür boğazından aşağı lokma geçmemişti. Karnını iyice doyurduktan sonra bir apartman bodrumundaki tek odasının yolunu tuttu. Öyle neşeliydi ki bir saçak altında titreşen köpek yavrusunu görünce kucağına alıp evine getirdi. Küçük köpek gecenin soğuğundan kurtulduğu için mutluydu. Sıcak odada sabaha kadar oynadı.

Gece yarısından sonra apartmanı dumanlar sardı. Bir yangın başlıyordu. Dumanı koklayan köpek öyle bir havlamaya başladı ki önce fakir adam uyandı. Sonra da bütün apartman halkı ayaklandı. Anneler babalar dumandan boğulmak üzere olan yavrularını kucaklayıp ölümden kurtardılar.

Bütün bunların hepsi beş kuruş bile maliyeti olmayan bir sevgi ve tebessümün sonucuydu. Sevgi ve tebessüm öyle bir duygudur ki onu sağır bile işitir, kör bile görebilir. Sevgiyle kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR