İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

HAYALLER VE GERÇEKLER (1)

HAYALLER VE GERÇEKLER (1)

Çarşambaspor’u, Samsunspor’ucanlı izliyorum. Akşam 1.lig ,Süper lig, Avrupa liglerine ve dahi Milli maçlara bakıyorum TV’dan.
Yorumlar, olaylara bakışlar vb. tüm pozisyonlar için açıklamalar Sosyal medyadan, kahvelerden akın akın spor severlere ulaşmakta.
Yıllardır maç izlemekteyim ,izleyenlerin belli olgunluk derecesine ulaştığını gözlemekle beraber ciddi sorgulama, maçları ve takımlarını objektif analiz etme yeteneklerinin gelişmediği görülmekte.
Tv'larda yorum yapan kocaman spor duayenlerinin ve köşe yazarlarının bile bir çoğunu seyretmek zulüm geliyor. İzlenmek adına atılan taklaların haddi hesabı yok.
Bu futbol işi atla deveminki bir türlü kaliteli ve nitelikli futbol ile seyir zevkine ulaşamıyoruz.
Bu Fenerbahçe’de böyle Samsunspor'da veya Çarşambaspor'da da böyle.

Kimi zamanlarda Milli takımda da böyle, son Almanya hazırlık maçının ilk yarısı Futbol kalitesi adına takımımla gurur duyduğum bir gösteri idi.

Her alanda Alman takımına baskı uygulayabilen bir takımımız vardı, oyuncu kalitesinin bir tık daha yükselerek kalıcı ve sürekli bir oyun sergilendiği zaman iyi bir takımımız olacak.
Alman takımı 1970-80-90 yıllarda da böyle oynardı, bize yenilmeleri önemli değildir onlar için ,rutinlerine devam ederler, bazı yıllarda da daha üst düzeye çıkarlar ve hep başarılıdırlar.
Süper lige baktığımızda büyüklerimiz bu yıl kaliteli oyuncular aldılar ve iyi futbol oynuyorlar, bunun 10 yıllar boyunca rutine bağlanması lazım. Geçmişe baktığınızda bunu göremezsiniz.
Samsunspora gelelim ilk maçtan itibaren izliyoruz,1 adet Samsunlu oyuncu oynatamazsınız yok çünkü. Yunus Emre diyenler bile takımdan sorumlu olsalar takılma koymazlar .Danke bu takımda oynayanlara ne diyebilirsiniz 1.lig ve Süper ligi farkını anlayamamışlar demekki.
Osmanlar,Zekiler,Sonerlervb.bu takımda oynayabilir mi ,oynayamaz ama koca koca adamlar bu oyuncuları takımda bıraktıkları gibi trilyonlar harcayarak benzeri onlarca topçu ile takımı dolduruyorlar. Sonuç ortada.
Takımdaki tüm oyuncularımız büyük bir özveri ile mücadele ediyorlar ama karşınızdakiler denginiz değil sizden daha iyi ve onlar bile düşme adayı.
Bunu benim gibi sade bir sporsever görüyorsa Dünya futbolunun1.numaralı adamları ile teşviki mesaisi olan Yüksel Başkan nasıl görmez.
Bakmak ve Görmek farklı şeyler anlayabilene.
Noktalayalım ve yarın devam edelim inşallah, sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi