MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

SAĞLIK VE YAŞAM

SAĞLIK VE YAŞAM

Hayatımızla ilgili sürekli yeni kararlar alıyor, ruhsal ve bağışıklık sistemizin güçlenmesini ve daha sağlıklı da yaşamayı da sağlamış oluruz. Peki yenilenmemiz için öne çıkan temel kurallar neler? Hangi kritik hatalardan uzak durmalı, nasıl bir yol haritası izlemeliyiz?

 1-Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Sosyal medyanın da etkisiyle insanların sürekli, güzel bir yaşam içinde oldukları algısı giderek artıyor. Bu insanların tüm yaşamının böyle geçtiği yanılgısına kapılmayın ve kendinizi başkalarıyla kıyaslamaktan kesinlikle vazgeçin.

 2-Paylaşmanın tadına varın. Giymediğiniz kıyafetlerinizi yakınlarınızla ya da ihtiyacı olanlarla paylaşın. Evdeki eşyalar için de durum aynı.Hem rahatlayacak hem de manevi bir tatmin duyacaksınız.Pişmanlıklarınızı abartmayın  bugün de yaşamınızda çok önemli fırsatlar kaçırmış olabilirsiniz. Ancak maddi ve manevi bu fırsatlar karşısında doğru hamleyi atamamış olmanız dünyanın sonu değil. Bağışlamayı bilin, kin tutmayın. İnsan olarak hayatta her şeyle karşılaşabileceğinizi bilmeli ve duygularınızı kindarlık boyutuna getirmemelisiniz. Üstelik bağışlamak bir erdem olduğu kadar size pozitif enerji de vereciktir.

 3-Teşekkür etmeyi asla unutmamalıyız. Pek çok kişi teşekkür etmeye hele de özür dilemeye yanaşmıyor. Maalesef günümüzde her iki eylem de bir zayıflık olarak görülüyor.           Oysa sevgi ve mutluluk nasıl paylaştıkça çoğalıyorsa, teşekkür etmek ya da özür dilemek de ilişkilerin daha da geliştirilmesine yardımcı oluyor. Başarınızı tebrik edin. Her zaman bardağın dolu tarafını görmeye çalışın. Bugüne dek hangi imkansızlıkları başardığınızı, başkalarına sağladığınız faydaları gözden geçirin.

 4-Gerektiği ölçüde anı yaşayın. Elbette yarını düşünmek gerekli ancak bu, belirsiz bir yarın için bugünü feda etmek pahasına olmamalı. Bir yanda geçmişteki hatalarımız, diğer yanda da gelecekle ilgili endişelerimiz  sürekli kafamızı meşgul ediyor. Bunun yerine anın değerini bilin. Gelecekte yaşayabileceğiniz olan hastalıkları düşünmek yerine  “şu anda sağlıklıyım” düşüncesini oturtmaya çalışın. Mutlu olmak için sadece komedi programları izlemeyi bir kenara bırakmalı, yaşamın içine dalmalısınız.Futbol maçını izlemek yerine siz bir müzik aleti çalın. Televizyon başında geçirdiğiniz uzun saatler yerine sevdiklerinize zaman ayırın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi