MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

     ÖMÜR DEDİĞİN

     ÖMÜR DEDİĞİN

Ömür dediğin nedir ki? İnsanların geçici olarak hayat formasyonlarını, biçimlerini sağladıkları zaman değil midir?  Allahü Teala her insan için ayrı bir ömür tayin etmiştir. Bütün bu insanlardan beklenilen ise sonsuzluğu bulunmayan, Baki olan Allahü Teala ya layıkıyla ibadet ve taat edilmesidir.         

                          Peki ya geçici olan bu alemi Cihan içinde hayatı bakiyemiz için neden “2 dakikalık Ömür kavramı” çok kullanılır? Gelin hep beraber bu suali sorgulayıp cevap arayalım. Alemlere rahmet ve bizlere önder olarak gönderilen sevgili peygamber Muhammed Mustafa “sallallahu aleyhi ve selem” bir sohbeti sırasında sahabelerden biri hey Allah'ın resulü kıyamet ne zaman kopacaktır sualini arz eder. Sevgili Peygamberimiz bu suale kıyamet iki elimin parmak kadar birbirine çok yakındır. Niye cevap verir.                  

                           Peki ya efendimiz vefat edeli 1400 sene oluyorsa bu zaman dilime nasıl oluyor da gerçekleşir. Sonrası aklımıza geliyor değil mi ? Me ariç suresi 4 ayetinde meleklerin arşa 50000 senede vardığından bahseder. Ancak Berzah alemindeki bu zaman dilimi bizler için sadece bir güne tekabül etmektedir. Yani sevgili peygamberimiz 1400 sene değil dakikalar oluyor. Bizim bu zaman diliminde ortalama hayat dediğimiz 80 senelik bir ömür ise meleklerin gözünde sadece 2-3 dakikaya tekabül ediyor.                      

                            Velhasıl kelam sevap ve günahlarımızı devamlı kayıt altına alan meleklerin gözünde 2-3 dakikalık bir ömrümüz var. Peki ya sorarım sizlere 2 3 dakikalık bir ömür için ebedi Saadet yurdumuzu mahvetmeyelim. Ve en önemlisi biz olalım Allahu Teala'nın rızasına uygun bir kul olabilmek için şu kısıtlı zaman dilimi içerisinde önce itikadımızı düzeltelim ehli sünnet itikadı ile itikat edelim. Sonra haramlardan sakınıp farzları yerine getirmeye çalışalım. Hayır hasenat ve iyilik konularında birbirimizle yarışalım.  

                                          Bir sonraki yazıda buluşmak üzere hoşça kal in                                          

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR