MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

İYİ Kİ VARSINIZ CUMHURBAŞKANIM

İYİ Kİ VARSINIZ CUMHURBAŞKANIM

Türkiye 2021 yılında dünyanın gözbebeği oldu. Ekonomisiyle, başarılı dış politikasıyla, vatandaşını kucaklamasıyla, pandemide ki tarihi mücadelesiyle, savunma sanayisinde ulaştığı zirveyle, terörle mücadelede elde ettiği büyük zaferle spordaki cuşturan  madalyalarıyla guru abidesiyiz... Avrupa ve Amerika bize gıpta ediyor. Türkiye'de sanayi üretimi nisanda yıllık bazda yüzde 66 artarak tarihi rekor kırdı. İmalat sektör endeksi yüzde 72,3 artarak dudak uçuklattı. Yıllık perakende satışlar yüzde 41,7 yükselerek tüketim patlaamsı yaşandığını gösterdi. İşte bu Türk lirasını güçlendirdi. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaran bu esere Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sayesinde kavuştuk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sayesinde kavuştuk. Cumhurbaşkanımızı ne kadar alkışlasak azdır. İyi ki varsınız sayın Cumhurbaşkanım...

Mehmetçik üç kıtada huzurun teminatı, Asya, Avrupa ve Afrika Kıtlarında 15 ülkede askeri varlığı bulunan TSK, uzun yıllardır buralarda barış, astikrar ve refahın sağlanmasına katkı sunuyor.

Afkanistan, Bosna- Hersek, Kosava, Arnavutluk, KKTC, Katar, Irak, Suriye, Lübnan, Somali, Mali, Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti Karabağ  ve Libya'da görev yapan Mehmetçik, uzun yıllardır buralarda barış, istikrar ve refahın sağlanmasına katkı sunuyor. TSK'nın bu ülkelerin çoğunda askeri üssü bulunurken bazı ülkelerde de BM ve NATO çatısı altında uluslararası barış gücü içerisinde görev yapıyor.

Yurt dışındaki en büyük askeri üssümüz, stratejik açıdan önemli bir nokta olan Somali ordusuna eğitim desteği veriyor. Türkiye ayrıca ABD, Fransa, İngiltere ve Japonya'nın ardından Afrika'da askeri üsse sahip beşinci ülke. Türkiye'nin en fazla askeri üssü ise Irakta. Bu üslerin en büyüğü ise Başika üssü. Başika'da terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşacak güçleri eğitmek için açılan kampta Mehmetçik görev yapıyor. Kuzey Irak Bamerni ve Begova'da Türk askeri üsleri bulunmakta, Irak'taki üslerde yaklaşık olarak 2 Bin 500 Mehmetçik yer alıyor.

Türkiye, Suriye'de düzenlediği Fırat kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatlarının ardından  terörden arındırdığı ülkenin Kuzey Bölgelerinde güvenliğin ve istikrarın devamı için asker bulunduruyor. Ayrıca Rusya ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde İdlib'te de ateşkesi gözetleme ve denetleme misyonu dahilinde görev yapıyor

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR