MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

İşin Sırrını Çözdüm

İşin Sırrını Çözdüm

Çok değerli Haber Expres Gazetesi okuyucuları, en çok duyduğum söz, onun gönlü zengin. Bu da ne demek dedim düştüm yola. Zenginin kim olduğunu nasıl bileceğim? Var mı bunun bir belirtisi, var mı bir ölçütü, göstergesi? Oturdum sağda solda duyduğum gönlü zenginlerin bir listesini yaptım. Vay canına, meğer ne çok kişi varmış böyle gizli zengin! Sizi gidi sizi saklanamazsınız benden, işin sırrını öğreneceğim sizden.

Listemdeki en zengin gönüllüden başladım ziyarete, bir şartla kabul etti. Röportaj teklifimi ismini kimse bilmeyecekti. Dedim gönlü zengin kardeşim neden bilmesin kimse ismini. Herkes biliyor zaten senin gönlünün zenginliğini. “Kardeşim dedi bana, esas zenginlik iyiliktir. İyiliğin kıymetlisi de gizlidir. Şimdi sesin röportajınla hepsinin gizliliği biter, kıymeti kalmaz. O zaman da senin tabirinle zengin olunmaz.” Listemin birinci maddesi belliydi artık; Gerçek zenginler, iyiliği gizler.

Listedeki diğer isim oldukça ünlüydü. O da adı bilinsin istemiyordu. Ona sordum nedir seni mutlu kılan? Cevapladı; “Mutlu olan her can” dedi. Nasıl yani teyzeciğim, biraz daha açsan, beni aydınlatsan? “Evladım ben çok varlıklı bir evde büyüdüm ama hep mutsuzdum. Bize kendinden başka kimseyi düşünme diye öğrettiler. Bu yüzden hiç mutlu olamadım inan. Ne zaman ki paylaşmayı öğrendim, her can kıymetlidir bildim. Her şeyimi bölüştüm. İnsan, hayvan, bitki demedim. Verdim, verdim, verdim. Verdikçe genişledi içim. Huzuru buldum.”

Listeden devam edelim, zenginlik neymiş öğrenelim. Bu gizli kahraman, ne zenginmiş aman aman. Eğer istese olurmuş ayakkabısı bile altından. Onu kahraman yapan ise alçak gönüllü olmasıymış. Öyle mütevazi öyle hoşgörülüymüş ki çoğu kimse onun zenginliğini bilmezmiş. Temiz, özenli ve düzgün giyinirmiş şu marka olsun diye diretmezmiş. İnsanın kıymetinin insan olmasından ötürü olduğunu söylermiş. Çocuklara, yaşlılara, yoksullara gizli gizli hediyeler gönderir onları sevindirirmiş.

Kaç kişiyle konuştum, kaç kişiyle görüştüm. Zenginliğin manasını buldum. Zannederdim eskiden para ile olur servet, şan, şöhret. Son model arabalar, yepyeni, telefonlar, pahallı ayakkabılar, lüks evler, villalar, uçaklar… Hangisini alırsan bir yenisi çıkıyor, elindekine doymadan yeni model doğuyor. Aldıkça alacaksın, nasıl dayanacaksın? Baktım gönlü zenginlere, işin sırrını çözdüm. Zenginlik cömertlikte, yardımseverlikte ve iyilikte … Bunları bulursan eğer en zengin sensin, bulamazsan eğer kendini de kaybedersin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi