MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Hobi ile Rahatlamak

Hobi ile Rahatlamak

Çok değerli Haber Expres Gazetesi okuyucuları vakit geçirmenin çok ötesinde hobi ile rahatlarken kendinizi keşfedin. Hobi kişinin neyi sevip sevmediğini bulmasını kendini tanımasını ve kendine uygun meslek edinmesini sağlayarak stresten uzak huzurlu, rahat, başarılı bir hayatın kapısını aralar.

Hobi ve uğraşı yapılması zorunlu olmayan kişinin boş zamanını iyi bir şekilde insanlığa faydalı olacak biçimde değerlendirebileceği şeylerin bütünü olarak açıklansa da vakit geçirmenin çok daha ötesindedir. Ruhsal gelişime ve fiziksel sağlığa etkisi çoktur. Eğer siz de günlük koşuşturmanın içerisinde endişeli ve stresli hissediyorsanız edineceğiniz bir hobi sayesinde bu duyguların üstünden gelmeyi başarabilirsiniz.

Hobi denilince aklımıza çok uç aktiviteler de gelmesin. Günlük düzenli olarak yürümek, spor yapmak, günlük kitap, dergi, gazete okumak, resim yapmak, kısa kısa tatillere gitmek, fotoğraf çekmek ve örgü örmek de birer hobidir. Mesela yemek yaparken değişik tat ve baharatları deneyerek bir yemek ortaya çıkarırsınız. Bir çok mutfağı araştırıp o kültürlere ait lezzetleri uygulamanız farklı bakış açıları geliştirmenize imkan tanır.

Kitap okumak kadar yazmak da güzel bir uğraşıdır ve faydalı bir hobidir. Her gün gündelik hayatınıza dair alacağınız notlar kendinizle ve yaşadıklarınızla yüzleşerek farklı pencereden bakmanızı sağlayabilir. Ayrıca içinizi dökeceğiniz için psikolojik olarak da iyi hissettirir. Hobi ararken nelerden hoşlanıp hoşlanmadığınızın da keşfine çıkmış olursunuz. Kendinizi tanır, sözel olarak aktaramadığınız duygularınızı ifade edebilirsiniz. Size iyi gelen yeni bir hobi edindiğinizde neyi ne kadar iyi yapabileceğinizi gözlemlersiniz. Uzmanlara göre depresyonu tetikleyenlerden biri de strestir.

Hobiler de size yoğun tempoda bir rahatlama penceresi aralayarak motivasyonunuzu artırır. Öte yandan sahip olduğunuz hobiyi zamanla işiniz haline de dönüştürebilirsiniz. Seramikle, takıyla, örgüyle kafasını dağıtmak isteyen pek çok bayan zamanla el becerisini geliştirerek sosyal medya yardımıyla hobisinden para kazanmaya başlıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR