MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Çalışmak İbadettir

Çalışmak İbadettir

Müminin çalışması ibadettir. Fakat imanı olmayanın çalışması ibadet olamaz. Kimseye muhtaç olmamak için çalışmak çok kıymetlidir. Peygamber efendimiz , Hazreti muaz ile müsafaha edince buyurdu ki!

-Ya Muaz , ellerin nasırlaşmış

-Evet ya Resülallah, kazma elimde toprakla meşgul oluyor ve bu sayede çoluk çocuğumun nafakasını kazanıyorum. Efendimiz, Hazreti Muaz`ı öpüp buyurdu ki bu eli cehennem yakmaz.

    Yine bir gün bir genç , sabah erkenden işine gidiyordu. Eshab-ı kiramdan bazıları , bunu uygun görmediler. Orada bulunan Peygamber efendimiz buyurdu ki: (öyle söylemeyiniz! Eğer kimseye muhtaç olmamak, ana babasını ve aile efradına muhtaç etmemek için işine gidiyorsa, her adımı ibadettir.)

    Görüldüğü gibi bir Müslüman`ın iyi niyetle çalışması ibadettir. Fakat kafirin çalışması ibadet olamaz. Namaza ne lüzum var, çalışmakta ibadettir demek çok yanlıştır. Böyle söyleyen kafir olur. Namaz kılan, haramlardan kaçan kimsenin iyi niyetle çalışması ibadettir.

    Resülullah efendimiz mal satmış ve satın almıştır. Satın alması daha çok olmuştur. Ücret ile çalışmış ve çalıştırılmıştır, ortaklık yapmıştır. Başkasına vekil olmuş ve vekil yapmıştır. Hediye vermiş ve almıştır. Ödünç mal almıştır. Vakıf yapmıştır. Dünya işi için kimseye kızmamış, incitecek şey kimseye söylememiştir. Yemin etmiş ve ettirmiştir. Yemin ettiği şeyleri yapmış şaka latife yapmış ve söylemiş, latifeleri hep hak üzere ve faydalı olmuştur.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere esen kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi