Berat GONCA

Berat GONCA

AKP'LİLERİN DESTEKLEDİĞİ HDP'Lİ...

AKP'LİLERİN DESTEKLEDİĞİ HDP'Lİ...

Elime Samsun Postası isimli internet sitesinin hesap hareketlerini gösteren bir dizi belge geçti...
 
Samsun Postası isimli internet sitesi'nin Sahibi Savaş Çankaya, Genel Yayın Yönetmeni ise, Samsun Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı...
 
Şimdi elime geçen belgeleri incelemeden önce şöyle geçmişe bir yolculuk yapalım:
 
Gazeteciliğe Samsun'da 2001 yılında bugün ismi Haber Gazetesi olarak değiştirilen Gündam Gazetesi'nde başladım.
 
2004 yılı yerel seçimlerinin ardından çalıştığım Gündem Gazetesi ekonomik krize girmiş ve Gündem Gazetesi'nin sahibi, gazete personelini bugün Olay ismi ile yayın hayatına devam eden Yeni Ekip Gazetesi'ne yerleştirmişti.
 
Sosyalist kimliği ile tanınan Mehmet Yazıcı ile bu vesile ile tanışmış olduk.
 
Ben toy bir gazeteci, o ise, haber müdürüydü.
 
O günlerde Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve beraberindeki birkaç gazetecinin, dönemin Emniyet Müdürünü ziyaret ettikleri ve Mehmet Yazıcı'nın yasadışı örgütlerle bağlantılı olduğu şikayetini yaptıkları konuşulmaktadır.
 
Yazıcı'ya bu olayı sorduğumda, eğer söylentiler doğruysa cemiyette kendilerine muhalif olduğu için böyle bir yol izlemiş olabileceklerini  öne sürmüştü...
 
Bu yasadışı örgüt işinin nereden çıktığını sorduğumda ise, "Benim sosyalist olduğumu biliyorsun. Geçmiş yıllarda (1. veya 2. eşi sanırım) ailemle dağda çadır kurduk ve o dönem güvenlik güçleri operasyon yaparak beni gözaltına almışlardı" dedi.
 
Yıllar geçtikten sonra Samsun Emniyet Müdürü'ne yazıcı'yı şikayet eden adaşı cemiyet başkanı ile Yazıcı'nın "can ciğer kuzu sarması" olduğuna şahit oldum!
 
Bir dönem Yazıcı'nın, kendisi gibi sosyalist çizgide yayın yapan ulusal bir yayın organına haber servis etmeye başladığını duyuyordum.
 
Kendisine yayınlanan haber başına 50 TL. para ödendiği bilgisi de geliyordu kulağıma.
 
2011 yılında Mehmet Yazıcı Hedef Halk Gazetesi'nde yazarlık yaparken ayrıca Samsun Postası isimli bir internet sitesi kurma çalışmaları içerisindeydi...
 
Kendisi Samsun Postası isimli sitenin Genel Yayın Yönetmeni konumundayken, sahibi konumunda ise kasap olarak çalışan Savaş Çankaya isimli biri vardı.
 
Savaş Çankaya tıpkı Yazıcı gibi Sosyalist kimliği ile karşıma çıkmıştı.
 
Samsun Postası o dönem AK Parti İl Başkanı olan Osman Çetinkaya aleyhinde yayınlar yapıyor ve yaklaşan kongrede rakibi olan Fuat Köktaş'ı alenen destekliyordu.
 
Kongre yapılmış ve Fuat Köktaş kongreden zaferle ayrılmıştı.
 
Yerel seçimler yaklaşmış ve Samsun Postası'nın sahibi olan Savaş Çankaya Samsun Tekkeköy Belediyesi HDP Meclis Üyeliği'ne aday olmuştu.
 
Daha sonra Savaş Çankaya'nın, Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı'nın, haber sitesinin paralarını zimmetine geçirdiği imaları ile kişisel bir sosyal paylaşım sitesinde veryansın ettiğine şahit oldum.
 
Savaş Çankaya el arabası ile hurda toplarken ve bunu sosyal medyada paylaşırken, Mehmet Yazıcı'nın Ankara'da kebap yediği resimleri servis ediyordu! Güldüm.
 
Bu kavganın akabinde, Samsun Postası isimli İnternet Sitesi'nin 03.09.2014 ile 22.05.2015 tarihleri arasındaki banka hareketlerinin dökümü elime geçti...
 
Belgelere göre haber sitesine banka aracılığıyla şu isim ve şirketler ödeme yapmış.
 
Fuat Köktaş'a ait Şirketler 6 adet fatura karşılığı 12 bin 6 TL.
 
Metro Holding 6 adet fatura karşılığı 4 bin 630 TL.
 
Atakum Belediyesi ve Atakum Belediyesi'ne Bağlı İmar İnşaat Şirketi 15 kalem fatura karşılığı 6 bin 570 TL.
 
Canik belediyesi 2 fatura karşılığı 2 bin 33 TL ödeme yapmış.
 
İlkadım Belediyesi 6 adet fatura karşılığı 3 bin 204 TL.
 
AK Parti İl Başkanlığı 4 adet fatura karşılığı bin 743 TL.
 
Çalık Yedaş: Bir fatura karşılığı 5 bin TL.
 
OVM adına Optimum Medya 5 fatura karşılığı 2 bin 950 TL.
 
TÜYAP bir fatura karşılığı 295 TL.
 
Hangi şahıs veya firma tarafından yatırıldığı anlaşılamayan bin TL'lik ödeme görünmekte evraklarda.
 
Bahse konu tarihler arasında toplamda 39 bin 431 TL para ödemesi var.
 
Çalık YEDAŞ, TÜYAP ve Optimum Medya'nın tüm yerel basına ayrım yapmadan aynı faturaları ödediği bilinmekte...
 
Sözkonusu belgeler elime geçeli 2 aydan fazla zaman olmuştur...
 
O dönem belgeleri incelediğimde Samsun Postası'nın AK Parti eski İl Başkanı Osman Çetinkaya'yı yıkmasına karşılık ödenen bedel olarak yorumlamış ve ülkedeki açılım havası nedeniyle sosyalist ve HDP'lilere yeşil ışık yakılması karşılığı sözkonusu ödemelerin üzerinde durmamıştım...
 
Fakat Mehmet Yazıcı'nın başkanı olduğu Samsun Gazeteciler Derneği'nin çıkarmış olduğu gazeteye Atakum, İlkadım ve Canik Belediyesi'nin yanı sıra Metro Holding'in reklam verdiğini görmem, verilen reklamların açılımla alakalı olmadığını yorumlamama neden oldu...
 
Sözkonusu belgeleri incelediğimde Metro Holding'in Basın Danışmanı Necmi Hatipoğlu hakkında köşe yazmamın akabinde beni ve "ÜYESİ OLMAYAN!" Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker'i derneğin disiplin kuruluna sevketme cehaletini 4 bin 630 TL. karşılığı gösterdiğini anladım.
 
Bu rakamlardan anlaşılacağı üzere Mehmet Yazıcı'nın köşe yazılarında veya Samsun Gazeteciler Derneği adına sizin aleyhinize birşeyler yazıp çizip karalıyorsa, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Metro Holding Basın Danışmanı Necmi Hatipoğlu'nu kızdırmışsınızdır!
 
"Sosyalistim" diye ortalarda gezip maddi desteği sadece AKP'lilerden sağlamasının başka açıklaması olamaz.
 
Bu durumda Mehmet Yazıcı tarafından aleyhinize yapılan her saldırıda, Mehmet yazıcı ile değil ipleri ellerinde tutanla uğraşmanızı tavsiye ediyorum. Şahsen bu saatten sonra ben öyle yapacağım...
 
**********
 
BASIN TRAFİK KARTI SAHTEKARLIĞI!..
 
Gazetecilere sarı basın kartını T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü vermektedir...
 
Sarı Basın Kartı mevzuatında, basın kartına benzer kart düzenlemek 52. maddeye göre suçtur.
 
Madde 52 - Genel Müdürlükçe verilen basın kartlarına dizgi, font, tertip, şekil ve renk bakımından benzer kart düzenlemiş ve/veya bu kartları kullanmış olanlara, şartları taşısalar dahi basın kartı verilmez. Düzenleyenlerin basın kartı var ise, bu kartlar derhal iptal edilir. Türk Ceza Kanunu'nun bu konudaki hükümleri saklıdır.
 
Samsun Gazeteciler Derneği'nin yönetimi ve İl temsilcilerinin Sarı Basın Kartları mevcuttur...
 
Mevzuatın 52. Maddesi'ne göre, dernek yönetimindeki herkesin elindeki basın kartlarına el konulması gerekmektedir...
 
Çünkü Samsun Gazeteciler Derneği üyelerine sarı basın kartlarının, araç kartlarının taklitlerini yaparak dağıtmışlardır.
 
Yasa oldukça netken ve resimde de gördüğünüz gibi ulu orta sahtecilik yapılmışken sözkonusu suça karşı işlem yapması gereken yetkili merciler neden görevini yapmıyor?
 
**********
 
VALİLİK BASIN TELEFON KONUSUNU DÜZELTMELİ!
 
Samsun valiliği Basın Müdürü Fatma Dursun hanımdır.
 
Fatma hanımın düne kadar mesleğini en iyi şekilde icra ettiğini kimse inkâr edemez...
 
Lakin, Samsun Postası isimli internet sitesi sahibi Savaş Çankaya, Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı'nın sitenin paralarını zimmetine geçirdiğini öne sürmektedir.
 
Doğrudur veya yanlıştır, bunu çözecek olan merci yargıdır.
 
Fakat, Fatma Dursun'un basın müdürü olduğu Samsun Valiliği'nin resmi internet sitesindeki, İnternet Gazeteleri kısmına tıkladığımızda karşımıza Samsun'da yayın yapan haber siteleri çıkmaktadır.
 
Samsun Postası kısmını okurken Sahibi Savaş Çankaya olarak görülürken telefon numarası olarak ise Mehmet Yazıcı'nın numarasanın yazıldığına şahit olmaktayız.
 
Devletin bir ildeki en yetkili makamının resmi internet sitesinde bu tür hataları yapması doğru mudur? Fatma hanımı bu ince husus konusunda göreve davet ediyoruz. Zira Çankaya'nın isminin karşısında O'nun telefonu olmalıdır.
Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi