Berat GONCA

Berat GONCA

İŞADAMLARIMIZIN TİCARİ SIRLARI GÜRCİSTAN'A MI SIZIYOR?

İŞADAMLARIMIZIN TİCARİ SIRLARI GÜRCİSTAN'A MI SIZIYOR?

Tarihler 17 Eylül 2013'ü göstermektedir...

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Ahmet Yılmaz'ın konuğu olarak, Çarşamba'ya Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Saakaşvili beraberindeki heyetle gelir. Samsun'un Çarşamba İlçesinde yaşayan Gürcistan kökenli vatandaşlarımızla buluşan Saakaşvili, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz başta olmak üzere onlarca vatandaşımıza çifte vatandaşlık hakkı tanıyarak Gürcistan vatandaşı yapar.

Ziyaretten zaman sonra Saakaşvili'nin ABD çıkarları için hareket ettiği gerekçe gösterilerek ülkesinde vatan haini ilan edilmesinin ardından Ukrayna'ya sığınır ve Ukrayna vatandaşı olarak bu ülkenin çıkarları için çalışmaya başlar.

Gürcistan ile Türkiye komşudur. Samsun, Ordu, Rize ve Trabzon halkının en önemli geçim kaynağı fındıktır. Türkiye, dünya fındık sektörünün öncüsü ülkedir. Şuan olmasa bile önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin fındık konusunda muhtemel rakiplerinin başında Gürcistan olacağı tahmin edilmektedir. Son yıllarda  Gürcistan'ın tarım arazilerine yoğun şekilde fındık ekimi yaptığı bilinmekte. Mevcut durumda fındık konusunda her ne kadar Gürcistan söz sahibi olmasa dahi, her fındık sezonu Gürcistan fındığının piyasaya girdiği yönünde yalan haberler servis edilerek fındık üzerinde büyük vurgunlar yapıldığı bilinmekte.

Ahmet Yılmaz'ın, Gürcistan vatandaşı olmasından sonra ÇTSO olarak Almanya'ya düzenlediği gezinin dönüşü olan 14 Ekim 2015 tarihinde havalanında el çantası çalınır. Bu durumu kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde yayınlamasının ardından Samsun Özel Haber isimli haber sitesi, "Çantayı Alman Gizli Servisi (BND) mi çaldı?" diye haber yaparak Ahmet Yılmaz hakkında imada bulunur.

Daha sonra Ahmet Yılmaz, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil MİKASZADZE'yi sık sık Samsun'da ağırlamaya başlayıp, Başkonsolosu Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa birlikte ziyaretler gerçekleştirir. Bunun yanı sıra Gürcistan Ankara Başkonsolosluğu'nun yetkilileri de sık sık Çarşamba'ya gelir ve Ahmet Yılmaz, Gürcistan'ın kurtuluşu gibi birçok etkinlikte boy göstermeye başlar.

ÇTSO Başkanı Yılmaz'ın Gürcistan ile bu kadar yakınlaşması gözden kaçmaz ve bu yakınlaşmanın altında Ahmet Yılmaz'ın, Samsun'a konsolosluk bürosu kurmak gibi niyetinin yattığı gazetelerde yazılır. Bununla ilgili Gerçek Gazetesi 5 Ağustos 2017 tarihinde "Konsolos Olacak" başlıklı haber yayınlar.

Samsun bilindiği gibi Karadeniz Bölgemiz'in başşehri konumundadır. Çarşamba ise Samsun'un maddi anlamda beyni durumundadır. Çarşamba olmazsa Samsun'un GSMH bakımından Türkiye'nin en fakir şehirleri arasında yer alacağı bir gerçektir. Vergi rekortmenlerimizin büyük oranı Çarşamba ve çevresinde ikamet etmektedir. Ahmet Yılmaz'ın, Gürcistan vatandaşı olmasının ardından, Çarşambalı birçok holding sahibi ve vergi rekortmeninin Gürcistan vatandaşlığı aldığı bilinmekte.

Türkiye'de FETÖ isimli terör örgütü elemanları başta olmak üzere, uyuşturucu baronları ve pek çok çete üyesi Türkiye yargısından kaçarak Gürcistan'a sığındığı verilen bilgiler arasındadır. Şu zamana kadar Gürcistan tarafından hiçbir kaçağın Türkiye'ye iade edildikleri haberi basına yansımış değildir.

 

Ahmet Yılmaz iddia edildiği gibi Samsun'a Gürcistan Konsolosluğu'nu getirmek isteyebilir. Bu Samsun için kayıp değil büyük bir kazanç olacaktır. Ahmet Yılmaz, Gürcistan vatandaşı olarak, Gürcistan için mevcut durumda olduğu gibi canla başla çalışabilir de, burada da hiçbir problem yoktur. Fakat Ahmet Yılmaz ÇTSO Başkanlığı görevini yürütürken bunları yapamaz! Sanayi ve Ticaret Odaları ülkemizin işadamlarının bütün ticari sırlarının bulunduğu kurumlardır. İşadamları yurtdışına TIR'larla yolladıkları malların uluslararası dolaşım belgelerini dahi Sanayi ve Ticaret Odaları'ndan aldıkları evraklar sayesinde yapabilmektedir.

Ahmet Yılmaz gönüllü Gürcistan elçiliği yapacaksa veya Konsolosluk görevi üstlenecekse bunu ÇTSO başkanı olarak değil, kuracağı Türkiye-Gürcistan İşadamları Derneği, Türkiye'de Yaşayan Gürcistan Vatandaşları Yardımlaşma Derneği veya Türkiye-Gürcistan Dostluk Derneği gibi dernekler üzerinden yapması gerekmez mi? Bugün Gürcistan'ın gönüllü elçisi gibi hareket eden ve yakın zamanda Gürcistan Samsun Konsolosu olmayı hedeflediği iddia edilen Ahmet Yılmaz'a işadamlarımızın tüm mahrem ticari sırlarını emanet etmek ne kadar doğrudur?

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin İşadamlarının ticari sırlarının yabancı ülkelere sızdırılmaması için gerekli çalışmaları yaptığı ve bundan sonra da yapmayı sürdüreceğine hiç şüphem yoktur...

Bu arada geçirmiş olduğu rahatsızlıkdan dolayı Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde tedavisi devam eden Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker'e acil şifalar diliyorum.

Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...

1.png

2.png

3.png

4.png

 

5.png

6.png

7.png

8.png

 

9.png

10.png

11.png

12.png

13.png

14.png

15.png

16.png

 

17.png

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi