Berat GONCA

Berat GONCA

FETÖ SİYASETÇİLERE AVUKATLARLA, İŞADAMLARINA MUHASEBECİLERLE SIZMIŞ!

FETÖ SİYASETÇİLERE AVUKATLARLA, İŞADAMLARINA MUHASEBECİLERLE SIZMIŞ!

FETÖ ismi verilen eli kanlı terör örgütünün Samsun yapılanmasında kamuoyunu Av. Fevzi Cem Şenocak uzun zamandır meşgul ediyor.

Meşgul etmesindeki ana nedenlerden biri, Şenocak'ın örgüt içerisindeki görevinin avukatlara imamlık yapması olarak iddianameye yansıması. İddianameye göre, Şenocak'ın, Karadeniz Bölgesi'nde örgüt adına faaliyet gösteren avukatları yönettiği, yönlendirdiği ve örgüt adına himmet adı altında para topladığı görülüyor.

Siyasetçiler ve basın camiasına ise, FETÖ örgütü adına sızarak elinde tuttuğu anlaşılıyor. Vekaletini alarak avukatlığını yaptığı isimlere bakıldığında bu açık şekilde ortaya çıkıyor.

Siyasetçi ayağında, Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç ve AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ilk akla gelen isimler arasında... Basın ayağında, Haber Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'un avukatlığının yanı sıra, Uzun'un patronu Adnan Ölmez'in de Samsunspor Başkanlığı yaptığı dönem, Samsunspor avukatlığını yaptığı biliniyor. Yine Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ile sıkı dostluk içerisinde olduğu iddianamede görülüyor!

Bu tablo FETÖ'nün siyaset ve basın sektörünü avukatlar aracılığı ile elinde tuttuğunun delilidir.

İşadamı ayağına bakıldığında; İşadamlarına muhasebecilerle sızıldığı gerçeği gün gibi ortada.

Buna örnek mi? İşadamı Cemal Yeşilyurt'dan başlayalım.

Cemal Yeşilyurt'un muhasebecisi bugün FETÖ örgütüne üye olduğu gerekçesiyle tutukluymuş?

Cemal Yeşilyurt'un muhasebecisi kim mi? Anavatan Partisi Samsun eski Milletvekili Mehmet Çakar'ın damadı.

Mehmet Çakar'ın damadının yanı sıra kızı Elmas Çakar'ın da Fevzi Cem Şenocak iddianamesinde adı geçiyor. FETÖ'nün avukat yapılanmasında ablaymış! Avukatların bu ablasının mesleği de "psikolog"luk. Avukatlara psikolojik destek vermiş!

Cemal Yeşilyurt'a muhasebecisinin iyi paralar kazandırdığı tezi bugün konuşulmakta. Bunun en önemli nedenlerinden biri Cemal Yeşilyurt hakkında geçtiğimiz yıllarda Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker'in "Cemal Abi ne demek istedi?" başlığı ile kaleme aldığı yazı gösterilmekte.

Göker köşe yazısında;

"Yeşilyurt bildirdiği beyanda net satışlardan yaklaşık 700 milyon lira ciro elde ettiğini belirtmiş. 12 milyon lira da kâr ettiğini bildirmiş. Toplam ciro üzerinden bakacak olursanız yaklaşık kârı yüzde 1.72. Şaka değil, Yeşilyurt yüzde 1.72 oranında kar etmiş. Ben söylemiyorum üstelik kendi beyanları böyle. Peki ödediği vergi ne kadar olmuş derseniz. 9 milyon 470 bin 546 lira tahakkuk üzerinden 1 milyon 894 bin 102 lira. Cironun yaklaşık 365'de biri kadar."

Göker'in kaleme aldığı yazıdaki rakamlar incelendiğinde Yeşilyurt'un 700 milyon ciro yaparak yalnız 2 milyon TL'den de az vergi vermiş.

Bu rakamlara göre milyonlarca TL'lik bir vergi kaçakçılığı yapılmadı ise durum nedir, yapılan nedir?

Ben Ragıp Göker'in yayınladığı rakamlardan bu sonucu çıkarıyorum ve muhasebecisinin de bugün FETÖ gerekçesiyle tutuklu bulunması gözönüne alındığında devletin geçmiş yıllarla ilgili acele vergi araştırması yapması gerektiği ortada. Yeşilyurt vergi kaçakçılığı yapmaz, yapmamalı. O zaman devlete gitmesi gereken rakam, muhasebeci Fetöcü olduğuna göre örgüte mi aktarıldı?

Yine Yeşilyurt'un Limanı'ndan FETÖ mensuplarının yurtdışına kaçırıldığı iddiaları yerel basında haber olmuştu.

Devlet 23.01.2017 tarihinde Cemal Yeşilyurt'a ait Yeşilyurt Limanı'nı 5682 sayılı Pasaport Kanunu'nun 1. nci maddesine göre 'Yeşilyurt Kıyı Tesisi Geçici Deniz Hudut Kapısı' olarak  tayin etmiştir. Bu durum devletin ekonomiye darbe vurmadan arka planda paralel yapılanmaya karşı yoğun çalışma içerisinde olduğu tezini akıllara getirmekte.

Cemal Yeşilyurt Samsun'da yıllardır vergi rokertmeni olmakta ve Yeşilyurt gibi Mithat Yılmaz ile Kazım Gürol Yılmaz'da her yıl vergi rokertmeni olmaktadır.

Kazım Gürol Yılmaz, Mithat Yılmaz, Metro Holding sahibi Galip Öztürk ve Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz'a da, FETÖ'nün muhasebeciler üzerinden sızdığı görülmekte.

Bu işadamlarının ortak özelliği Çarşamba Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin ortağı olmaları. Peki Şirketin muhasebecisi kim? Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen  2017/128 nolu dosyada FETÖ örgütüne üye olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Seyfi Cebeci.

Galip Öztürk ve Ahmet Yılmaz bahsekonu şirketteki hisselerini 19.10.2015 tarihinde Mithat Yılmaz ve Kazım Gürol Yılmaz'a devrettiklerini beyan etmiş.

Evet, Galip Öztürk ve Ahmet Yılmaz yazmış olduğum tarihte şirket hisselerini şirket ortakları olan Mithat ve Kazım Gürol Yılmaz'a satış yoluyla devretmişlerdir.

Galip Öztürk yüzde 37 hissedarı olduğu şirketin hisselerini devrederek FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Cebeci ile de yollarını ayırmış oluyor.

Fakat devletin Galip Öztürk'e tanıdığı 2. şansı Galip Öztürk'ün iyi değerlendiremediği anlaşılıyor! Galip Öztürk, borsada spekülasyon yaptığı suçlamalarıyla uzun süre başı ağrımış ve uzun süre bu yüzden Gürcistan'da yaşamış ve kısa bir süre önce Türkiye'ye dönebilmişti.

Galip Öztürk, Sicil Gazetesi'nin 23 Ekim 2015 tarih ve 8932 sayılı 752. sayfasındaki ÇEAŞ şirketinin toplantı tutanaklarına göre, şirkette bulunan 7 bin adetlik hissenin 600 adetini 600 bin TL'ye Kazım Gürol Yılmaz'a ve 6 bin 400 hissesini ise 6 milyon 400 bin TL karşılığı Mithat Yılmaz'a devrederek ortaklıktan ayrılmıştır.

Şirketin toplam sermayesi 20 milyon TL olduğu görülmekte ve Galip Öztürk toplamda yüzde 37 olan hisselerini 7 milyon TL'ye devrediyor. Şirket hisselerini devrettiği ulusal ve yerel basında haber olmuştu. Haberlere göre, şirket hisselerinin 11 milyon 250 bin dolara devredilmiş.

Basın'da haber 2015 yılının 10. ayında yayınlanmıştır. O tarihteki dolar kuru incelenip 11 milyon 250 bin dolarla çarpıldığında karşımıza yaklaşık 33 milyon TL çıkmaktadır. Şirketin değeri 20 milyon TL. Resmi evraklarda Öztürk'ün devrettiği bedel 7 milyon TL. Basına açıklanan rakam ise 33 milyon TL!

İyi niyetle düşünerek Galip Öztürk o tarihde yurtdışında olduğu ve çalışanları şirketi değerli göstermek için rakamları abarttığını düşünelim ama Galip Öztürk'ün bugünlerde borsaya açılma hazırlıkları yaparken, hakkında bu kadar iddia varken, bu rakamlar ileride başını ağrıtır!

Öztürk'ün değeri 20 milyon TL olan şirketteki kendi hisselerini 7 milyona satarken, hisselerini şirketin çok üzerinde değer olan 33 milyona satılmış gibi basına servis eden adamlarını biran önce yanından ayırmazsa, ileride zor durumda kalacağı açıktır.

Yukarıdaki tablo incelendiğinde FETÖ'nün muhasebeciler üzerinden Cemal Yeşilyurt, Galip Öztürk, Mithat Yılmaz, Kazım Gürol Yılmaz ve Ahmet Yılmaz'a dokunduğu ortada.

Galip Öztürk hisselerini devrederek FETÖ'nün muhasebeci yapılanmasından uzaklaşırken, Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz'ın ÇEAŞ dışında muhasebecisi olan Abdurrahman Dalgıç ve Fatih Barış halen FETÖ örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanmaları devam etmektedir. Bu durum FETÖ'nün muhasebeci yapılanmasının Ahmet Yılmaz'ı sardığı tezini akıllara getirmekte.

FETÖ'nün avukat yapılanmasının ve muhasebe yapılanmasının iddianameleri ayrı ayrı davalarda görülmektedir. Bahsekonu davalar çatı davası oluşturulup bir davada görülmeye başlanmaması durumunda tüm davaların kuş olması kaçınılmaz bir gerçek olabilir.

FETÖ'nün örümcek ağı gibi sardığı yapıyı çözmek için yapbozu bir bütün olarak incelemek gerekmektedir.

Diğer türlü avukat iddianemesinin ablası Elmas Çakar bir davada, Çakar'ların damadı ise başka bir iddianamede yargılanırsa bu yapı çözülemez.

Şimdi sizleri, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'un FETÖ'cü avukatı Şenocak tutuklandından sonra yeni tuttuğu avukatlarının İzmir'de bir davadan kopyalayıp yapıştırdıkları anlaşılan ve tarafıma gönderdiği yanlışlarla dolu üst yazısı bulunan açıklamasıyla baş başa bırakıyorum.

 

Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla.

Necdet Uzun'un Göndermiş Olduğu Açıklama:

İHTAR EDEN                : Mehmet Necdet UZUN
VEKİLİ                          : Av. İlker ÇAĞLARIRMAK-Av. Gizem KURTULUŞ Av. Ali Fuat BADUR- Av. İmran BÎROL
İHTAR EDİLEN              : Haber Expres Gazetesi Sorumlu Müdürü /Erol ŞEKER
                                      1371 sok. No:2 D: 101 Kasman İş Merkezi ÇANKAYA /İZMİR
KONU                          : Düzeltme ve cevap yazısının yayımlanmasına ilişkin ihtarımıza ilişkindir.
AÇIKLAMALAR:
Gazetenizin, 23.01.2017 tarihli yazısının 5’inci sayfasında yer alan ve Berat GONCA tarafından yazılmış olan TETÖ-UYUŞTURUCU-SAMSUNSPOR-ÖLMEZ VE UZUN’ ana başlıklı yazı içeriğinde; müvekkil hakkında asılsız iddialar öne sürülerek toplumun hassas olduğu bir konuda, müvekkil hedef tahtası konumuna getirilmek istenmiştir.

Müvekkile itham edilen gerçeklikten uzak bu iddialar, habercilik sınırlarını aşmakla beraber; ilgili yazı, kişisel kin ile kaleme alınmıştır ve kişilik haklarını da zedeleyici niteliktedir.

Müvekkil Necip UZUN’un söz konusu FETÖ/PDY terör örgütü ile maddi veya manevi hiçbir bağı bulunmamaktadır.,

Gazetecilik faaliyeti ile iştigal eden şirketinizce, gerçeğe aykırı, zarar verme kasıtlı bu ifadelerin, artık hakaret sınırında olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bunun sonucunda doğacak hukuki ve cezai sorumlulukların bilincinde olunmalıdır. Kaldı ki, söz konusu yazı habercilik niteliği taşımaktan çok, müvekkili yıpratma ve karalama gayesi içermektedir.

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda ayrıntıları ile arz ve izah ettiğimiz gerekçelerle ve bu yayından dolayı doğan tüm şahsi haklarımızı saklı tutmak kaydıyla;

Söz konusu hukuka aykırı yayınla ilgili Ek’te mevcut tekzip metnimizin, kararın tebliğinden sonra 3 gün içerisinde Haber Expres Gazetesi’nin çıkacak sayısında, tekzibe konu, hukuka aykırı haberin yayınlandığı şekilde,

Basın Kanunu’nun 14. maddesinin gerektirdiği şekil ve şartlara uygun olarak, okumayı güçleştirmeyecek büyüklükte yayınlanmasını,

Müvekkil adına vekâleten talep ederiz. 28.01.2017

Tekzip İsteyen Vekili
Av. İlker ÇAĞLARIMAK

Haber Ekspres Gazetesi’nin, 23.01.2017 tarihli, 5’inci sayfasında yer alan ve Berat GONCA tarafından yazılmış olan 'FETÖ-UYUŞTURUCU- SAMSUNSPOR-ÖLMEZ VE UZUN’ ana başlıklı yazı içeriğinde; müvekkil hakkında asılsız iddialar öne sürülerek, toplumun hassas olduğu bir konuda, müvekkil hedef tahtası konumuna getirilmek istenmiştir.

Müvekkile itham edilen gerçeklikten uzak bu iddialar, habercilik sınırlarını aşmakla beraber; ilgili yazı, kişisel kin ile kaleme alınmıştır ve kişilik haklarını da zedeleyici niteliktedir.

Müvekkil, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmaktadır.

Ülkemizin 15/07/2016 tarihinden bu yana, içinde bulunduğu durum herkesin malumu olup, millet olarak terör örgütü mensuplarına karşı yoğun bir şekilde mücadele vermekteyiz.

Müvekkilin şahsı ve bağlı olduğu kurum da, bu mücadelede üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları, hassasiyet ile yerine getirmekteyken,

Müvekkil Necip UZUN’un söz konusu FETÖ/PDY terör örgütü ile maddi veya manevi hiçbir bağı bulunmamaktadır.

Gazetecilik faaliyeti ile iştigal eden şirketinizce, gerçeğe aykırı, zarar verme kasıtlı bu ifadelerin, artık hakaret sınırında olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bunun sonucunda doğacak hukuki ve cezai sorumlulukların bilincinde olunmalıdır. Kaldı ki, söz konusu yazı habercilik niteliği taşımaktan çok, müvekkili yıpratma ve karalama gayesi içermektedir.

Dolayısıyla, müvekkil hakkındaki işbu haberin, gerçeklikten uzak ve hiçbir somut dayanağı olmadığını kamuoyuna bildiririz.

Bu açıklamanın, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında, yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle vekaleten talep ederiz. 28/01/2017

Tekzip Talep Eden
Mehmet Necdet UZUN

 

16923848_10155137032192904_1905426166_n.jpg16997584_10155137030577904_1425964337_n.png17012490_10155137029357904_106924996_n.png17012791_10155137029772904_1501375672_n.png17015161_10155137030302904_744762901_o.pngtaramad-(1).jpgtaramad-(2).jpg

Kaynak: FETÖ SİYASETÇİLERE AVUKATLARLA, İŞADAMLARINA MUHASEBECİLERLE SIZMIŞ!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi