Berat GONCA

Berat GONCA

SAVCI BEY NE İŞ?

SAVCI BEY NE İŞ?

Uzun süredir yeni konuları araştırıyorum...

Değişik konularda gelen bilgiler beni dehşete düşürmüş ve uzun soluklu araştırma yapmak gereksinimi duymuştum.

Uluslararası uyuşturucu kaçakçılarının 15 Temmuz darbe girişimini lehlerinde kullanarak, Türkiye geneli devletin uyuşturucu ile mücadele eden birimlerinin bağlı olduğu Ankara'daki devlet kurumu başta olmak üzere siyaset ve bürokrasiye sızdıkları iddiaları vardı. 

Hatta darbe karşıtı dernek kurarak kendilerini şirin gösterme girişimine dahi giriştikleri iddiaları mevcuttu.

Bu ve buna benzer birçok iddiayı araştırıp delillendirme çalışmasına kendimi vermişken, Samsun ve Çarşamba Adliyesi'nde FETÖ sempatizanı Hakim ve Savcıların halen cirit attıklarına şahit olup şaşırdım kaldım.

Ben de uyuşturucu ile ilgili yaptığım araştırmaya kısa süre ara vererek, Samsun ve Çarşamba Adliyesi'nde yuvalanıp, kafalarına göre FETÖ lehine Samsun'a şekil vermeye çalışan 1.2 savcı ve hakimi siz okuyucularıma deşifre etmeye karar verdim.

***

Kısa bir süre önce telefonum çaldı...

Telefondaki Samsun Özel Haber isimli haber sitesinin sahibi Gazeteci Ferhat Soy'du...

FETÖ'nün Karadeniz Avukat İmamı olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Fevzi Cem Şenocak darbe girişimi öncesi Ferhat Soy'u ofisine çağırmış ve açıklamalar yapmıştı. Ferhat Soy da konuşmayı her gazetecinin yapacağı gibi kaydetmişti.

 

Ses kaydında Şenocak, FETÖ yönünde propaganda yaparak kendisini Samsun'da FETÖ'nün en yetkili ismi olarak tanıtıyordu.

Fevzi Cem Şenocak, darbe kalkışması sonrası gözaltına alındı. Gözaltındayken Ferhat Soy ve ses kaydını köşemde yazdığım için savcılık benim ifademe başvurdu.  

İfademe başvuran savcı, ses kaydının elimde olup olmadığını sorması üzerine, elimde olmadığını ama ulaştığım taktirde kendilerine ileteceğimi beyan ettim.

Aynı şekilde Ferhat Soy'da elinde olmadığını ama ulaşması durumunda savcılığa ulaştıracağını beyan etmiş.

Ferhat Soy kısa bir süre sonra ses kaydına ulaşmış ve savcıya kaydı teslim etmek istemiş. Soy ayrıca tanık sıfatı ile Şenocak davasına katılmak istediğini, bunun için mahkemeye dilekçe sunacağını söyledi ve dilekçe vermek üzere adliyeye gitmiş.

İlgili savcı dosyanın mahkeme aşamasına geçtiğini ve bahsekonu ses kaydının mahkemeye dilekçe ile sunulacağını beyan etmiş. Bunun üzerine Ferhat Soy 2 dilekçe hazırlayarak hem ses kaydını vermek hem de mahkemeye tanık olarak katılma isteğini kaydetmiş.

Zaman sonra gazeteci Soy beni yine aradı. Samsun Basın Savcılığı'ndan çıktığını ve hakkında yapılan iki farklı şikayet için ifade verdiğini söylüyordu.

İfade vermek gazetecilik mesleğinin rutin işlerinden biridir. Bu yüzden, "Eeee" dedim.

Samsun Basın Savcısı Yılmaz Zorlu ifade alırken konuyu FETÖ'nün Avukat imamı olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Fevzi Cem Şenocak'a getirdiğini ve ses kayıtlarının yasal olmadığını ve Şenocak'ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunması durumunda ceza alabileceğini beyan ettiğini söylüyordu!

Ferhat Soy'a göre savcı, aba altından sopa göstermişti kendisine!

Telefon konuşmasından 10 gün kadar sonra Recep Yazgan'ın başında bulunduğu Akasyam isimli haber sitesinde "Samsun Basın Savcısı Hakkında Suç Duyurusu!" başlıklı haber dikkatimi çekti. Açıp okuduğumda hayretler içerisinde kaldım ve hemen haberde suç duyurusunda bulunan Pınar Eldek ile irtibat kurdum.

Pınar hanım ve annesi ile buluştuğum da, anlatılanlar karşısında şok oldum...

İki kadını adliye ve Atakum Belediyesi yardımıyla komşuları öyle bunaltmış ki, yaz aylarında baskılardan dolayı evlerinde kalamadıkları ve yaz aylarında kiraya çıkmak zorunda kaldıklarından dert yandılar.

Cinsel tacizden alın da, başlarına gelmeyen kalmamış!

Devlet karşılarında adeta duvar olmuş!

En son evlerine komşuları tarafından yasal olmayan yollarla ses kayıt cihazı yerleştirilip anne ve kızın konuşmalarını kaydederek, kes-kopyala-yapıştır  (17-25 aralık olayları gibi) yöntemi ile bir dosya hazırlayıp, Samsun Basın Savcısı Yılmaz Zorlu'nun kapısına dayanmışlar. 

Gazeteci Ferhat Soy'u başka bir suç duyurusundan çağırıp, gazetecilerin her haberde ses kayıt cihazını kullandıkları bilinmesine rağmen, "Ses kaydetmek suçtur ve karşı taraf şikayetçi olursa ceza alırsın" diyen savcı Yılmaz Zorlu, kendisine getirilen tamamen yasadışı ses kaydını ne yapmış biliyor musunuz? Dava açılması için mahkemeye sunmuş ve iki kadının Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2016/536 esas no ile yargılanmasını sağlamış. 

Ey adaletin temsilcisi sayın savcı;

Sizin göreviniz, Fetöcü olduğunu kendisi belirten ve bununla gurur duyduğunu vurgulayan, bundan dolayı da hakim tarafından tutuklanıp cezaevine gönderilen Fevzi Cem Şenocak'ın bir nevi avukatlığını yapıp basına aba altından sopa göstermek mi?

Gazetecinin yaptığı ses kaydı suç oluyor da, sade vatandaşın evine gizli yerleştirilen ses kayıt cihazları yasal mı oluyor?

Samsun ve Çarşamba Adliyesi'ndeki FETÖ yapılanmalarına önümüzdeki yazılarda devam edeceğiz.

Bu vesileyle Samsun'a yeni atanan terör konusunda tecrübeli Vali Osman Kaymak'a görevinde başarılar diliyoruz.

Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi