Berat GONCA

Berat GONCA

BASIN SAVCISINA HSK SORUŞTURMASI

BASIN SAVCISINA HSK SORUŞTURMASI

Samsun Basın Savcısı Yılmaz Zorlu hakkında, FETÖ isimli eli kanlı örgütün 17-25 Aralık olaylarında kullandığı yöntemin aynısı taklit edilerek Pınar Eldek ve annesinin kendi evlerinde yapmış oldukları konuşmaların kaydedilmesi olayı ve Zorlu'nun yasadışı ses kayıtlarını işleme soktuğu için hakkında yapılan şikayet neticesinde Zorlu'ya inceleme yapıldığı iddia edildi.

Pınar Erdek'in şikayeti üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı HSK ve Başbakanlık Muhabere Bürosu tarafından 2017/4185 dosya numarası ile soruşturma başlatıldı.

İddialara göre; Pınar Eldek ve annesinin kendilerine ait evde yaptıkları konuşmalar, komşuları tarafından gizli bir şekilde kayıt altına alınmış. Şikayet dilekçelerinde konuşmaların değişik tarihlerde kaydedildiği ve kes-kopyala-yapıştır yaptıklarını itiraf etmişler.

Buna rağmen, Samsun Basın Savcısı Yılmaz Zorlu yasadışı ses kayıtlarını işleme alarak Pınar Eldek ve annesi hakkında dava açılmasını sağlamış. İki kadın Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2016/536 esas no su ile yargılanmaya başlanmış...

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı HSK ve Başbakanlık Muhabere Bürosu'nun başında, Samsun'daki FETÖ operasyonlarını yöneten Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrullah İskenderoğlu bulunuyor.

Sözkonusu soruşturmayı, aynı çatı altında faaliyet gösteren bir ofisin yürütmesi insanlarda "Acaba" kuşkusu doğururken, ülkemin vatandaşı bunun da önlemini almayı bilmiş.

Eldek ailesi bahsekonu şikayet dilekçesini Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı HSK ve Başbakanlık Muhabere Bürosu'nun yanı sıra aynı dilekçeyi hem mail hem de posta yoluyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ulaştırmış.

Vatandaş artık hakkını nasıl arayacağını iyi öğrenmiş...

AK Parti Hükümeti'nin bence yaptığı en güzel hizmetlerin başında CİMER ve BİMER geliyor. Vatandaşlar bu kurumlar sayesinde haklarının korunacağını bilmenin yanı sıra haksızlıkların üzerine gidileceğinin inancı ve bilincinde...

BİMER ve CİMER'e yapılan şikayetlerle ilgili anında harekete geçilerek, gerekli çalışmaların yapıldığı biliniyor. Bu kurumlar sayesinde üst düzey bürokrat, hakim veya savcı tanıyanların, vatandaşlar üzerinde baskı kurup kanunsuzluk yapılmasının büyük ölçüde önü kesilmiştir.

Yapılacağını sanmam ama Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı HSK ve Başbakanlık Muhabere Bürosu tarafından, Savcı Zorlu hakkında yapılan şikayetin sümenaltı yapılmaya kalkılması durumunda konunun takipçisi Eldek ailesinden önce eminim, CİMER ve BİMER olacaktır.

Savcı Zorlu'nun 2016/536 esas no su ile Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtırdığı konuyla ilgili Pınar Eldek ve annesinin ses kayıtlarının yasadışı elde edildiğiyle ilgili yapmış oldukları şikayet neticesinde 2016/27171 nolu savcılığın hazırladığı iddianame mahkemeye sunulmuş ve ses kaydını yapan komşularının TCK 133-(1) ve TCK 134. maddelerinden yargılamalarının önümüzdeki süreçte başlanacağı ortaya çıktı.

Eldek ailesinin yapmış oldukları hukuk mücadelesi neticesinde bugün hem yasadışı ses kaydını yapan komşularının yargılanmasını sağlamışlar hem de yasadışı kayıtları işleme sokan Savcı hakkında da HSK'nın soruşturma başlatmasını başarmışlardır.

Bu iki yürekli kadının haklarını aramak için yapmış oldukları mücadele takdire şayandır.

Tüm vatandaşların umutsuzluğa kapılmadan, uğradıkları haksızlıklar karşısında dik durup haklarını aramaları gerekmektedir. Bu iki cesur kadın, haksızlık karşısında yapılan mücadelenin sonuç verdiğini bize çok güzel öğretmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Muz Cumhuriyeti değildir. Türkiye'yi terörize olmuş devletlerle karıştırmamalı ve vatandaşın üzerine zulüm ile baskı kurmaya kalkmamalıdır. 

Atalarımız ne demiş:

"BÜYÜKLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR"

Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...

 

2-030.jpg

1-024.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi