Berat GONCA

Berat GONCA

Samsunspor’ da tefeci çarkı gibi düzen!..

Samsunspor’ da tefeci çarkı gibi düzen!..

untitled-2-002.jpg

Yukarıda isim ve rakamları gösteren tablo Samsunspor'un maddi kaynak elde etmek için düzenlediği

Milli Piyango çekilişi için satışa sunulan biletleri alan resmi kurum ve işadamlarının listesi.

Listeyi baştan sona okudum ve sanırım gözden kaçırdım diyerek tekrar başa dönüp okudum...

İsimleri yoktu!

Kimin mi?

Samsunspor'un bugün batakta olmasında en büyük payı olan iki isim olan Adnan Ölmez ve Kazım Gürol Yılmaz'ın...

Bu iki kafadar, Samsunspor üzerinden reklamlarını yapan ve Samsunspor'u Süper Lig'den düşürüp kaçan 2 isim ve kulüpten tek bilet dahi almamışlar...

Bu iki ismi Samsunspor Başkanı olmasa Samsun'da kaç kişi tanıyacaktı?

Adnan Ölmez, Samsunspor Süper Lig'de mücadele ederken başkanlık koltuğuna oturmuş, Atakum'da yaptığı ve elinde kalan binaları ederinden fazla fiyatlara futbolculara alacakları karşılığı satıp kulübü fahiş rakamlarla borçlandırma yolu ile elinde kalan binalardan kurtulup, kilosu 5 TL 71 kuruş olan çinokop isimli balığı 5 bin 710 TL'ye kulübe basıp kulübü düşürüp kaçmıştı...

Adnan Ölmez'in ardından 5 sezon alt ligde sürünen Samsunspor Süper Lig'e çıkınca Galip Öztürk'ün desteği ile Kazım Gürol Yılmaz gelmiş ve Samsunspor'u, Ölmez gibi düşürüp kaçmıştı. Kaçarken ise 14 milyon TL kulübü kendisine borçlandırmıştı. Bu borcu avukatı FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan milletvekili Fuat Köktaş'ın desteği ile Samsunspor'a başkan seçilen Emin Kar ve yönetimi tarafından 14 milyon TL. Euro'ya çevrilmişti. Bugün Kazım Yılmaz'ın 14 milyon TL'si bu yapılan alavere dalavere ile 30 milyon'un üzerine çıkmıştır.

Kazım Gürol Yılmaz'a kulüp tarafından bugüne kadar koyduğu temlikler nedeniyle 10 milyon TL'ye yakın ödeme yapılmasına rağmen halen ana borç olan 14 milyon TL ödenmeye dahi başlanmamıştır. Samsunspor'un, tefeciden para alıp faiz ödeyen mağdurdan farkı kalmamıştır.

Samsunspor bugün bu iki isim nedeniyle bir kaşık suda boğulmaktadır...

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsunspor için canla başla mücadale ederken Samsunspor'u bu hale düşüren Adnan Ölmez, Kazım Gürol Yılmaz ve Yılmaz'ın Samsunspor'a seçilmesine neden olan  Galip Öztürk'ün kendi bulunduğu hiçbir etkinlikte olmamaları talimatı verdiği bilgisi kulağıma geldi. Bu isimlerin yanı sıra Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz içinde aynı talimatı verdiği söylenmekte!..

Spor Bakanı Kılıç, Samsunspor'un zor durumdan çıkması için külübe milyonlarca TL bakanlıktan kaynak aktardığı basına sık sık haber olmaktadır. Bakanlıktan aktardığı milyonlarca TL. bu tabloda Kazım Gürol Yılmaz'ın Euro oyunu ile kurduğu çarka su taşımaktan başka birşey değildir.

Samsunspor'un avukatı Kazım Gürol Yılmaz'ın kendi avukatıTuğsan Mehmet Çakır değil mi? Samsunspor'un avukatı Yılmaz'ın atadığı Çakır ise, merak ediyorum Samsunspor'un mu haklarını koruyup kollamakta yoksa müvekkili olan Kazım Gürol Yılmaz'ın mı?

Bakan Kılıç, vatandaşın vergisini Samsunspor'a aktarıp Kazım Gürol Yılmaz'ın zenginliğine zenginlik katıp, Adnan Ölmez'in pisliklerini kapatmak için kurulan çarka su taşımak yerine, kulüp defterlerini incelemeye aldırıp gerekli cezaları kestirmesi gerekmez miydi?

FETÖ ile mücadele Spor Bakanlığı'ndaki 3-5 kişiyi uzaklaştırmak ve basında FETÖ aleyhinde açıklamalar yaparak olmaz. Kılıç'ın artık elini taşın altına sokma zamanı gelmiştir. Samsunspor'u incelemeye aldırması durumunda FETÖ'nün, Samsunspor'un içinde yuvalandığı ortaya çıkacaktır!

Spor Bakanı Kılıç temiz ve beyefendi bir kişiliğe sahip olduğu ve siyasete yeni bir üslûp kazandırdığı bir gerçek ama Samsunspor'u inceleterek sorumlulardan hesap sormak yerine vatandaşın parasını Samsunspor'a akıtarak yanlış yaptığını düşünüyorum.

CEMAL YEŞİLYURT'UN AVUKATI

Geçtiğimiz hafta kaleme aldığım, "FETÖ SİYASETÇİLERE AVUKATLARLA, İŞADAMLARINA MUHASEBECİLERLE SIZMIŞ!" başlıklı köşe yazımın yayınlandığı gün gazeteyi Cemal Yeşilyurt'un avukatı Mehmet Yılmaz aramış ve sitede yayında olan haberin yayından kaldırılmasını istemiş. Gazete yönetimi talebi bana ileteceğini ve kendisine ulaşmasının sağlanacağını belirtmiş. Gazete yönetimi beni aradı ve bilgilendirip Yılmaz'ın numarasını verdi.

Kendisini aradım ve konuşmaya başladık. Ses tonundan orta yaşlarda olduğu ve oldukca kibar biri olduğu iznenimine kapıldım. Kelimeleri seçerek sakin bir ses tonu ile anlatmaya başladı. "Bizim muhasebecimiz FETÖ gerekçesiyle gözaltına alınmamıştır ve haberin yayından kaldırılmasını istiyoruz"

Kendisine, "Bana ulaşan bilgilere göre, bahsekonu muhasebecinin Yeşilyurt'da çalıştığı bilgisi mevcut" dedim.

Yılmaz, "Bizim yanımızda çalışmıyor farklı Yeşilyurt olabilir" dedi.

Kendisine, " Haklı olabilirsiniz ama tek iddia muhasebeci değil. 700 milyon ciro elde edilip 2 milyondan da az vergi ödenmesi ve Yeşilyurt Limanı'ndan FETÖ'cülerin kaçırıldığı iddiaları da var. Sizinle biraraya gelerek bana tüm iddialar hakkında bir açıklama yaparsanız bende bir sonraki köşe yazımı sizin açıklamalarınıza ayırmış olurum"  dedim.

Yılmaz, "Benim o konuları açıklamaya yetkim yok" dedi.

"Cemal Yeşilyurt beyle de bir araya gelebiliriz açıklama yapacak ise " dedim.

Bana bu konuyu konuşup döneceğini söyledi ve aradan bir hafta geçmesine rağmen halen ses soluk yok!

Eğer Cemal Yeşilyurt veya avukatı Yılmaz beyin bana ulaşması durumunda yapmış oldukları açıklamaları bir sonraki köşe yazımda sizlerle paylaşacağım.

"FETÖ SİYASETÇİLERE AVUKATLARLA, İŞADAMLARINA MUHASEBECİLERLE SIZMIŞ!" başlıklı köşe yazımda Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz'ın FETÖ gerekçesiyle işlem gören muhasebecisinin ismi Gökhan Barış yerine sehven Fatih Barış olarak yazılmıştır. Yine aynı yazıda Abdurrahman Dalgıç , Ahmet Yılmaz'ın muhasebecisi olarak yazılmış fakat muhasebecisi değil yakın dostu olduğu bildirildi.

Yıllık iznimin bir kısmını kullanacağımdan bir müddet yazmayacağım.

İzin dönüşü üzerinde çalıştığım yeni konularla buluşmak umuduyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi