MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

15 TEMMUZ 2016

15 TEMMUZ 2016

15 Temmuz darbe teşebbüsünün amacı; meşru otoriteyi ortadan kaldırmak, devleti, hükümeti ele geçirip yabancı güçlerin egemenliğine bırakmak Ortadoğu yeniden dizayn edilirken, Türkiye’yi aktör olarak dışarıda bırakmak, ülke topraklarının bir kısmında; PYD, YPG, işgaline zemin hazırlamak, anayasayı değiştirmek, kaos, iç çatışma yaşatarak ülkeyi Suriye gibi yönetilmez noktaya getirmekti.

 Cumhurbaşkanımız’ın vatandaşları demokrasiye sahip çıkmaya davet etmesi, Başbakan’ın şahsında hükümetin dirayetli duruşu, halkla bütünleşen kucaklayıcı, yönlendirici açıklamaları, TBMM’nin ortaya koyduğu güçlü iradenin, parti liderinin ve siyaset kurumlarının yaptığı açıklamalar ve meydanın, darbeye zamanında bir bütün olarak karşı çıkması, milletin canı pahasına da olsa; uçak, helikopter ve tank ateşinin önüne geçmesi ve polis teşkilatının ilk defa kararlı şekilde demokrasinin ve meşru otoritenin yanında durması darbeyi engelledi.

 15 Temmuz gecesi F-16 savaş uçaklarıyla TBMM, Cumhurbaşkanlığ Külliyesi, Emniyet Özel Harekat ve birçok yeri bombaladılar. 252 kişi şehit 2193 kişi gazi oldu. 15 Temmuz darbe teşebbüsünü yapan darbeciler, o zamandan bu zamana kadar yargı önünde hesap verdi, veriyor. 4 Şubat 2021 tarihi itibariyle 15 Temmuz darbe girişimine 8.800 kişi katılmış, bunların 5.600’ü subay ve astsubayların da aralarında bulunduğu rütbeli idi. Bunlarla ilgili tutuklama, ihraç işlemleri hemen 15 Temmuz gecesi anında başladı ve devam ediyor. Pek çok kimse müebbet hapis cezası olmak üzere çeşitli cezalarla çarptırıldı. 30 Mayıs 2021 itibariyle, 15 Temmuz’dan bu yana 24.714 personel ihraç edildi, 3.173 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir.

 Allah yolunda şehit olanları ölü saymayınız, onlar diridirler. (Al-i İmran Süresi: 169)

 Bir sonraki sayıda buluşmak üzere hoşça kalınız.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR