İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ZAMANIN GEÇİŞ HIZI (2)

ZAMANIN GEÇİŞ HIZI (2)

Zaman kuş misali uçup gitmede Çarşambaspor olarak öyle oldu böyle oldu derken 3 ligden düştük ve BAL ligi hazırlıklarına başladık.

              Başkanımız Halit DOĞAN’ın desteği ile Özkan Başkan ve ekibi yola revan oldu.

              Her güne bir transfer açıklanırken seçme yapmayı da ihmal etmiyoruz.

              Bölgesel Amatör Lig için 2022-2023 sezonu katılım süreci başladı...

             Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 13. sezonu düzenlenecek Bölgesel Amatör Lig'e katılma hakkı bulunan kulüplerin, katılım belgelerini en geç 18 Temmuz 2022 tarihine kadar TFF Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı'na göndermeleri gerekiyor.

lunuyor. Bu takımlardan 127' si 2021-2022 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yer alan takımlardan, 61' i Bölgesel Amatör Lig'de yer alacak Yerel Lig takımlarından, 12'si ise 2021-2022 sezonunda TFF 3. Lig'den BA             BAL'a 2022-2023 sezonunda 200 takımın katılma hakkı bu L'a düşen takımlardan oluşmaktadır.

             Bölgesel Amatör Lig’e katılacak olan kulüpler lige katılım teminatı olarak 28.000 TL. tutarındaki miktarı Federasyonumuz hesabına nakit olarak yatırmak zorundadır.

                 Federasyonun BAL ligi ile ilgili genel bilgilendirmesi bu şekilde  Zaman dediğimiz kavramla birlikte değerlendirdiğimizde 2022 yılı Temmuz ayının ortalarında  olduğumuz bu günlerde EKİM ayında başlayacak  BAL Liginde geçen yıl 2021-2022 sezonunda BAL, 9 Bölgede, 27 Grupta oynandı. Grup birincisi olan takımlar statü gereği TFF 3.Lig'e yükselmek için play-off müsabakaları oynadı. Bu müsabakalar sonunda; Muş 1984 Muşspor, Eynesil Belediyespor, Arguvan Belediyespor, Kepez Belediyespor, Amasya 1968 Futbol Kulübü, Sapanca Gençlikspor, Bulvarspor, Ayvalıkgücü Belediyespor, Efeler 09 Spor Futbol Kulübü TFF  3. Lig'e yükseldi. 

         Kısacası Ekim sonunda başlayan serüven Nisan Sonunda taçlanacak.Eğer grup birincisi olarak ligi tamamladığımızda terfi maçlarını da Nisan ayı içinde tamamlamış olacağız.

         Kasım,Aralık,Ocak,Şubat,Mart ve Nisan 6 ay gibi bir mücadele her yıl tüm spor kulüplerimiz için bir devinim sürecini başlatmakta.

         Hakkıyla yerine getirenlerde olabilmek önemli olan,yapılması gerekeni yapmak,haksızlık yapmamak ,haksızlığa uğramamak asıl olan olmalı.

         2023-2024 sezonunu bile şimdiden kurgulayabilecek yazılar yazabilirim.Günü geçiştirmeye yönelik uygulamalardan kalıcı uygulamaları hayatımız geçirmeyi başarırız inşallah sporu tüm alanlarında.

        Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum .

        

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi