MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Z  KUŞAĞI 1

Z  KUŞAĞI 1

“Z kuşağı” diye adlandırılan bugünkü genç nesle aslında “ internet nesli” demek belki de daha yerinde olur. Zira bu tanımlamanın temelinde bilgisayar, internet, sosyal medya gibi dijital araçlarının yaygın olarak kullanılması ve çocukların kişiliklerini büyük oranda etkilemesi yer almaktadır. Bir kere insanları X ye ve Z gibi robotik bir şekilde sınıflandırmak kendini insan üstün Sayan bir cümlenin insani olmayan baskıcı ve küçük düşürücü bir hareket mi olsa gerektir. Ne demek “X ye Z” bu nevi sınıflandırma, sen kim olduğunu bilmeyen bir hiçsin ben seni tanımlayıp etiketliyorum demekten başka bir şey değildir gerçekten özgürlüğüne düşkün olan bugünkü genç nesillerin kendilerini bu şekilde kategorize edip bu zihniyete, “beni sen tanımlayamazsın ben kendimi çok akıllı sanan sözde uzman, sanal alem kurnazlığının sığmayacak kadar kendine has özel bir bileyim, ferdim, insanım” diyebilmelidir.

 Her ağaç kendi kökü üzerinde büyüdüğü gibi nesiller milletlerle kendi kültür kökleri üzerinde gelişirler. Kökünden kopan, geçmişini ve değerlerini kaybeden bireylerin ve milletlerin yok olması mukadderdir.

Genç nesilleri potansiyel sorun gibi gören bu algıyı nasıl gelindi? önce geçmişte köprüler atıldı. Milletin öz değerlerine yıllarca resmen savaş açıldı. Milli ve manevi köklerimiz, hem de devlete çöken hain darbeciler eliyle, kesilerek geçmişimiz neredesin top yükün yok edildi. Milletin hücresi olan aile kurumu çökertildi. Şimdi de İnsanlık sömürücülerin bir çocuk istismarcılarının uydurduklarını insanlık dışı kalıpların içine sokulmaya çalışılan çocuklarımızı “sorun” olarak görmeye, birtakım sınıflandırmalara tabi tutularak anlamaya çalışıyoruz. Malum, sınıflandırmaların amacı sorun çözme, daha iyi anlama ve yönetme ihtiyacıdır. Halbuki bütün bireyler parmak izi kadar özgün ve özel varlıklardır. insanları X ye Z gibi robotik kodlamaya tabi tutmak sosyal mühendislikten başka bir şey değildir. Devamı Yarın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR