MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Yaşlılarımız Rahmet Vesilelerimizdir – 3

Yaşlılarımız Rahmet Vesilelerimizdir – 3

Yaşlılarımızı aile dışına koyamayız. Onları bir başına yalnız yaşamaya mecbur bırakamayız. Unutulmasın, onlar ailenin rahmet vesileleridir. Onlar bizim baş tacımızdır. Ailenin temel unsurlarıdır. Ebeveynler, kendi ebeveynlerine saygı sevgi candan samimiyetlik göstersinler ki çocukları da kendilerine saygı sevgi hürmet etsinler.

Her fert, kendi yetiştiği aile ortamının müsbet veya menfi izlerini taşır. Bu normaldir. Hatta müsbet olumlu yapının nesilden nesile devamı için zaruridir. Bunu kolaylaştıran bir faktör de güzel örnek olacak büyükanne ve büyükbabaların çekirdek ailelerde ki rollerini perçinlemekten geçer. Böylece onlar, anne babanın yetişemediği durumlarda torunların eğitim ve himayesiyle ilgilenecek. Hem terbiye hususunda bir boşluk oluşmasına fırsat vermeyecekler hem de evlatlarını güzelce yetiştirdikleri torunlarında da sağlıklı ve güzel izler bırakabilecekler. Tecrübe, bilgi ve irfanlarıyla yeni neslin ufkunu açacak daha az hata yapmalarına ve daha başarılı olmalarına yardımcı olacaklar. Bu, toplum adına bir kazançtır. Toplumun kalitesi, insanın kalitesini artırır. Bu yapılmadığı sürece toplumun temelini teşkil eden çekirdek ailelerde kırılmaların, yolaşmaların devam edeceği aşikardır.

Yaşlılarımızı aile dışına koyamayız. Onları bir başına, çaresiz asla bırakamayız. Onları mutlaka sevindirmeliyiz ki bizde iki dünyada huzurlu mutlu olalım. Unutmayalım ki onlar ailenin rahmet vesileleridir. Onlar bizim baş tacımızdır. Ailemizin temel taşlarıdır. Onları kırmamak için çok ama çok dikkat etmeliyiz. Asla bu konuları hafife alamayız. Çünkü ileride hepimiz aynı konuma geleceğiz. Bundan kesinlikle kaçış yoktur. Kim ne yaparsa kendine yapar. Bunu böyle bilelim.

Yaşlılarımızı yalnızlaştırmayalım; onlara çok iyi davranalım asla küçükte olsa kırıcı davranmayalım. En güzel şekilde gönüllerini alalım ve dualarını almak için çok gayret gösterelim.

Devamı yarın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR