MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MİLLET İTTİFAKI

MİLLET İTTİFAKI

Siyasi partiler ve ittifaklar ülke ve bölge için hayırlı iş yapmak istiyorlarsa doğrudan halkla ilişki yürütmeliler. Adım adım şehirleri, ilçeleri ve köyleri gezmeliler.  Siyaset yaparken aracı kullanmamalılar. Hele bu aracı terör vesayetinde siyaset yapan HDP hiç olmamalı. Açıkça kabul etmeseler de millet ittifakının HDP ile yürüttüğü bir iş birliği var.  Söz konusu bu iş birliğinin sürdürülmesinde ittifakın amacı siyasi avantaj sağlamak olabilir. Ülkedeki siyasi denklemde HDP ile birlikte yürümenin siyasi kazancı olacağı düşünülebilir.
Fakat şunun bilinmesinde fayda vardır: HDP ile ilişki siyasi amaçla yapılsa da sonuçları siyasetin çok ötesinde olabilir. Siyasi avantaj sağlayacağım diye HDP ile yapılan, yapılacak iş birliği PKK terör örgütünün vesayetinde siyaset yapan HDP’ ye alan açacaktır. Onun söylem ve eylemlerine meşruiyet sağlayacaktır. Bu yüzden, HDP dışındaki siyasi partilerin doğu ve güneydoğu’da varlık göstermeleri siyasi kazancın ötesinde milli birlik ve bütünlüğün sağlamlaştırılması için hayati derecede önem taşımaktadır.  Eğer muhalif partiler söz konusu bölgede rakip olarak sadece iktidar partisi olan AK Parti’yi hedefe koyup HDP ile iş birliği yürütürlerse bölgeyi PKK vesayetindeki yapıya teslim etmenin yolunu açmış olurlar.
Burada amaç sadece iktidar partisi olmalı. Aynı zamanda bölge halkı üzerinde terör vesayetiyle baskı kurmaya çalışan HDP’ de diğer muhalif partilerin gündemini meşgul etmeli. Muhalefet partileri, siyasi muhalif olmakla ülkeye muhalif olmanın ayrımını gözden kaçırmamalı. Siz siyasi muhalif olabilirsiniz. Demokratik siyasetin gereği olarak muhalif olmak bir haktır. İş birliği yaparak bu demokratik hakkın kullanımını ülkeye muhalif olan bir yapının hizmetine sunmanın da ne anlama geldiğini bilmek gerekir. Söz konusu bölgede esas sorunun terör ve terör vesayeti olduğunu görmeden  ve yıllardır ödenen büyük maliyeti göz ardı ederek  nereye varacaksınız?
HDP ile sorgusuz sualsiz olarak kurulacak her ilişki ve yapılacak iş birliği HDP’ ye “ Mevcut halinle devam edebilirsin benim için bir sorun yok” demek anlamına gelir. Bölgesel gelişmelere HDP merceğinden bakmak istemiyorsanız mevcut yaklaşımınızı gözden geçirmeniz gerekebilir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi