MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

FİLİSTİNLİLERİN YAŞAMA HAKKINI ÇOK GÖRÜYORLAR!

FİLİSTİNLİLERİN YAŞAMA HAKKINI ÇOK GÖRÜYORLAR!

Her türlü insanlık suçunu işlemesini İsrail için bir imtiyaz olarak görenler, Filistinlilerin yaşama hakkını çok görüyorlar. Daha doğrusu topyekun yok sayıyorlar. Başka izahı yok. Amerikan Kongresinde, İngiliz yönetimi içinde, tıpkı İsrail yönetiminde olduğu gibi, “Gazze haritadan silinmelidir" diyebilen insan kılıklı fakat canavar ruhlu yaratıklar söz sahibi oldukça, dünyaya adalet gelmesini beklemek beyhudedir. Yazık insanlığın haysiyeti onuru bu kadar yerlerde paspas olmamalıydı! İsrail her türlü etnik temizlik, işgal, ilhak ve soykırım suçlarını işlemekten çekinmiyor....

Tarihin bildiğim kadarıyla daha önce hiç kaydetmediği korkunç bir vahşeti, gayet sakin şekilde dünya seyrediyor. İnsanın kanını donduran canavarlığı, sıradan bir film izler gibi izliyorlar peki bu alçaklığa daha ne kadar devam edeceksiniz? Dünyanın en etkili yayın kuruluşlarından biri olan İngiliz BBC televizyonu muhabiri, canlı yayında; İsrail’in yasaklanmış ve savaş suçu olan fosfor bombasını kullandığını anlatıyor. Ama o da ne? Anında o muhabir yayından alınıyor. Yani bu insanlık suçu bütün dünyanın gözü önünde sansürleniyor. BBC bu yayın ahlaksızlığını ne derece maharetle yaparsa yapsın milyonlar ve milyonlar, yapılan vahşeti gördüğü gibi, o muhabirin dile getirdiği gerçekleri de gayet net biçimde duydu.

İsrail, her cepheden ve bütün gücüyle Filistin’e yükleniyor, Gazze'nin her santimetresine ve her sivilin evine ve üstüne bombalar yağıyor. Camiler, hastaneler, okullar, çocuklar, kadınlar, yaşlılar... Filistinliler öldürülmekte. İsrail, Filistin toprakları üzerinde kurulduğu 14 Mayıs 1948`e nazaran onlarca defa genişlemiş, Filistin'se küçüldükçe küçülmüştür. Siyonist Yahudilerin hedefi, Filistin'de toprak sahibi olmaktı. Bir asır çalışarak bu gayelerine ulaştılar. Ayakları yer tutunca da etnik temizlik başladı.

İsrail’e kim dur diyecek, Elektrik yok. Su yok. Isınmak için gaz yok... İsrail en temel insani ihtiyaçları bile kesmiş durumda, kimse de ona dur demiyor. İsrail bu saldırıları yeni de yapmıyor. Her gün masum insanları öldürüyor, vuruyor, toprağına el koyuyor. Tüm bunlar dünyanın gözü önünde oluyor. Yazık insanlığın haysiyeti bu kadar yerlerde paspas olmamalıydı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR