Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

FİLİSTİN VE ARAP BAHARI

FİLİSTİN VE ARAP BAHARI

 Filistin Dünyanın hiç durmadan kanayan yarasıdır. İnsan oğlunun en büyük yüz karasıdır. Kan, gözyaşı, kahır, kin, ,intikam, sefalet ne ararsan bulursun bu mübarek toprakta. İsrail Filistinlileri ablukaya almış başını kaldıranı öldürüyor yok ediyor. Filistinlilere yardım etmek isteyenleri bile öldürüyor. Mavi Marmara’yı güpegündüz batırıyor. Vatandaşlarımızı öldürüp var mı bana yan bakan deyip bütün dünyaya meydan okuyor. Kem küm ediyoruz başka bir şey yok. Filistin halkının kahramanca direnişini izleyip dua etmekten başka bir şey yapamıyoruz.

            Büyük Orta Doğu projesi Irak savaşı, Filistin barışı derken şimdilerde bir Arap baharı dalgası çıkı verdi. Yemen’de, Mısır’da, Bahreyn’de, Tunus’ta, Suriye’de gösterilerin ardı arkası kesilmeden sürüp gidiyor. Kırk yıllık diktatör  Kaddafi çok kötü bir şekilde gitti. Tunus’ta diktatör Bin Ali ,Mısır’da Mübarek devrilip gittiler.Suriye’de oğul Esat direniyor.Oda bugün yarın gider.Arap Baharı çok fırtınalı geçiyor.orta Doğuya demokrasi gelecekmiş,Batı Dünyası bu olayları çok destekliyor.Bence de Orta doğuya demokrasi gelse iyi olur,ama nasıl gelecek orası belli değil.Orta doğu ülkelerinin demokrasiye geçişte Türkiye’yi örnek almaları isteniyor.Bu işin istenmekle olabileceğini sanmıyorum.

Onlarca yıldır Amerika ve Batılı emperyalizmler Orta doğu diktatörleri ile el bebek, gül bebek geçinmiyorlar mıydı? Şimdi birden bire demokrasi rüyası görmeleri hiç hayıra alamet değil. Hem sonra aynı demokrasi talebini Suudi Arabistan’ a niçin yapmıyorlar?

Demokrasi, özgür siyasi partiler, tam bir serbest seçim, hak arama,bunlar hemen olacak şeyler değildir.Biz seksen yıldır uğraşıyoruz.Daha çok alacağımız mesafe var.Hale darbecilerle uğraşıyoruz.Elli yıldır sivil bir anayasa yapamadık.Ordunun siyasetin dışında kalmasını bir türlü uygulayamadık.Elli yıldır depremler oluyor,yaptığımız evler yine yerle bir oluyor.Peru’da 7 lik bir depremde 1 kişi ölüyor.Bizde aynı derece ki depremde bin kişi ölüyor.otuz yıldır bir bölücü terörün üstesinden gelemiyoruz.Teröristi gözlemek için Heronlar alıyoruz İsrail’e tamire gidiyor ve gelmiyor(!)

İsrail’e kafa tutuyoruz, uçaklarımızı İsrail tamir ediyor.Fransa’nın,Rusya’nın Almanya’nın, İngiltere’nin savunma sanayileri var.Bizde yok sayılır.Ordumuzun silahını,tankını topunu pentagondan alıyor, Dünya devleti olmaya kalkıyoruz.

 

ÇARE; LİDER TÜRKİYE

Sevgili dostlar,

Türkiyemizi, bölgemizi ve Dünyada olanları aklımın ve kalemimim gücü nispetinde anlatmaya çalıştım. Meramımı anlatabildiysem ne mutlu bana.

Kısaca özetlersek diline dinine dağına taşına kurban olduğum bu aziz Türk Milleti eğer tarihte aldığı müstesna yeri tekrar alırsa, ekonomide ilimde ahlakta layık olduğu yere gelirse hem biz mutlu olur hem de Dünya barışı çok büyük mesafe alır. Özlediğimiz lider Türkiye’yi görürsek Filistin devleti de kurulur. Çeçenistan Dağıstan Doğu Türkistan’da özgürlüğe kavuşur. Gerçekten Demokratik bir Türkiye ‘yi kavuşursak gerçek bir Arap baharı olur. Satırlarımız aziz şehit Ulu Alperen Muhsin Yazıcıoğlu’nun sözleri ile tamamlıyorum

‘’Ya korkumuzla, koyun koyuna yatıp, hiçbir şey üretmeden kendimizle cebelleşmeğe devam edeceğiz. Ya da birbirimize ve hayat tarzımıza tahammül edip prangaları sökerek geleceğe doğru dev bir adım atacağız.’’

İşte ülkümüz, idealimiz bu olmalı, bu dev adım için hazırlık yapmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan TOPUZ Arşivi