Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“Kol kırılır yen için de kalır”

“Kol kırılır yen için de kalır”

 

Her ne kadar Çarşamba’da siyasetten uzak kalalım desek bile siyaset gelip bize bulaşıyor.

Bu siyaset yavaş yavaş değişecek.

AK Parti iktidara geldiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunu söylememiş miydi?

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Evet, Türkiye’ de artık hiçbir şey eskisi gibi olmuyor aksine değişiyor. Değişimler herkesin de bildiği ve gördüğü gibi çok sancılı oluyor.

Türkiye’ de o kadar işler gün yüzüne çıkmaya başladı ki; Bu ortaya çıkanları Türk halkı gördükçe de AK Partiyi 3. defa cesurca ve sevinçle iktidara taşıdı. AK Partide hata, eksikler yok mu? Elbette ki var!.

Ama AK Parti teşkilatları bu zorlukları kendi içinde bile zorlanmasına rağmen çok fazla dışarıya çıkartmadan başarmaya devam ediyor.

Bir atasözümüz vardır: “Kol kırılır yen içinde kalır” Bu AK Partide çok güzel uygulanıyor.

Lakin, İlçemizde önümüzde ki 23 Kasımda gerçekleştirileceği açıklanan AK Parti Çarşamba İlçesi 4. Olağan Kongre öncesinde delege listesi çıkar çıkmaz seri şekilde spekülasyonlara neden olmaya başladı.

Bu spekülasyonlar içinde bazı partililer, delege listesi üzerinde çeşitli iddialarda ve yorumlar ile itirazlarda, tepkilerde bulunurken, büyük bir kesim ise delege listesini görüp öğrendikçe yeniliklere hayran kaldığını ve eski isimlerin yavaş yavaş değiştiğine sevindiklerini dile getiriyorlar.

Bu ne demektir_

Başbakan Erdoğan’ın deyimiyle, “AK Partide de artık hiçbir şey eskiden olduğu gibi olmayacak!”

Yani eski siyasetçiler nerede ise mezara girene kadar oturdukları koltuklardan kalkmıyor, kaldırılamıyordu…

Mesela rahmetli Bülent Ecevit DSP de hayatını gözlerine kapatana kadar liderdi.

CHP de malum kaset olayı olmasa Deniz Baykal gitmeyecekti.

DYP’ de Süleyman Demirel belki de Cumhurbaşkanı olmasa idi o da koltuktan kalkmayacaktı. Daha nice isimler bu şekilde olmadı mı hiç

Bakın Başbakan Erdoğan ne diyor?

“Bu son dönemim olacak. Partiden ve Başbakanlıktan ayrılacağım. Bizim tüzüğümüz de bunu işaret ediyor. 3 defa seçilmek bile çok” diyerek değişime ve eski alışkanlıkları herkesin artık unutması gerektiğini belirtiyor.

 Kısacası; kim ne kadar itiraz ederse etsin, demek oluyor ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Halkı itirazlara sözümüz yok. Ancak sırf alışılmış kadrolarımız ile başa gelelim, hep bizim olsun, biz olmazsak başkaları da olmasın mantığı ve mantalitesi bitirilmelidir.

İşte bu nedenle bu delege listesi ile AK Partinin ülkede neden 3. cü defa iktidara bu kadar güçlü geldiğini şimdi daha iyi anlıyorum.

Diğer muhalefet partilerinde ki iç çekişmeler, parti içi hizipleşmeler, belediyesi İlçe teşkilatını tanımayan, yanında yer almayan, kendi istediği isimleri listesinde olmayan birbiri ile kavgacı üsluplu varan yarış ve birbirlerine yapılan hakarete varan iddialar olması nedeni ile bir türlü yıllardır iktidara da gelemiyorlar, ayağa da kalkamıyorlar.

Şöyle oturup düşününce 2000 yılına kadar hangi partiler ve kaç parti konuşuluyor ve gücü çok fazla idi. Bu gün kaç parti konuşuluyor ve gücü ne durumda farkı görün.

Elbette ki demokrasilerde tek parti düzeni olmaz. Ancak halk o kadar bunalmış ki AK Parti şu anda Türkiye’ de tek parti gibi görülüyor ve destekleniyor.

O zaman bu gidişat doğru ve güzel bir durum. Yani Kol kırılmalı ve yen içinde kalmalı ki başarılar gelsin. Başarı gelen bir partide iç çekişme ile uğraşmaz, aksine Ülke için çalışır.

AK Parti bunu başardığı içinde bunu sürdürüyor. Yani barışı içinde sağlayan AK Parti halka hizmet için çalışıyor.

Demek oluyor ki siyaset kişi, makam, koltuk, kariyer, maddi güç ve piyasaya göre yapılmamalı, aksine halkın yararına, halka hizmet noktasında yapılmalı.

İşte o zaman AK Parti gibi güçlü ve dirayetli olursunuz.

Şimdi bunları düşününce AK Parti Çarşamba İlçe teşkilatını da farklı gösteren gençlerden ve Kadınlardan oluşan yeni delege listesi ile seçim kaybederim korkusu olmadan hazırlamış olduğu iddiası ile bu gerçekleri görmüş ve kararını vermiş demek oluyor. Bu da başarıyı ve daha çok hizmeti getirecek demektir. Doğru düşünce ve karar mı derseniz. Evet…

Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Eski fosilleşmiş siyaset anlayışını bitirenlere teşekkür ederiz.

Eskisi gibi maddi gücü, kariyeri, makam ve koltuğu ile siyaset anlayışını bitirenlere teşekkür ediyoruz.

Böyle düşünen ve harekât eden herkese yolu açık olsun dileklerimi iletiyorum.

Temiz toplum, temiz ve güzel eğitim ve temiz siyaset ile olur.

Temiz, aydınlık gelecek için hepinize teşekkürler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi