MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Daima İyilik

Daima İyilik

Yeryüzünde bulunan insanların en kıymetlisi olan Müslüman, elinden ve dilinden emin olunan insandır. Asla ondan zarar gelmez. Devamlı iyilik peşindedir, hep faydalı olur ki iki çeşit fayda vardır. Birincisi; dünyevi fayda, ikincisi ise uhrevi faydadır. Mümin vefakardır, kimseye vefasızlık etmez. Hayatımızda acı ve tatlı birçok günlerimiz geçiyor. Nihayet hepsi de gelip geçiyor. Dert ve sıkıntıların acılarına sabreden, mükafatını alacak ve cennette sayısız ve sınırsız nimetlere kavuşmasına sebep olacaktır. Dünya hayatı bir hayalhanedir. Eden kendine eder. Birisi hayır yapsa veya sebep olsa, o hayır icra edildikçe birisi tarafından yapıldıkça öldükten sonra bile sevap gelir.

Vücudumuzda bulunan bütün organlar ve hatta damarlarımızda dolaşan kanlar bile burada yaptıklarımıza ahrette şahitlik yapacaktır. Sayılı olan ömrümüzde elimizde fırsat varken hep birine iyilik yapmalıdır. Yüce Rabbimiz, yaptığımız iyiliklerin karşılığını cennette muhakkak verecektir. Kafirlerin bile yaptıkları iyilik, son nefeste iman ile ölmelerine ve böylece cennete girmelerine sebep olur. Müslümanların da mahlükata zulüm ve kötülük yapması, son nefeste imansız gitmelerine sebep olur. Mümin herkesten dua alabilendir.

İnsanın başına gelen bütün felaketler, elini açmamaktan ve aldığını bırakmamaktan gelir. Aldığını bıraksa, elini açsa kurtulur. Elini açmazsa tuzağa düşer. Elini açar sadaka, zekat verirse kurtulur. Cömert olmak, mühim ve zor bir iştir. Cimri olan birisi cüzdanını çıkardığında “İstediğin para, can değil ki vereyim. Hiç mal para kolay verilir mi?” der. Halbuki Peygamber Efendimiz ise; ‘Cömertlik, kökü cennette olan bir ağacın dalı gibidir. Onu cennete götürür. Cimrilik ise kökü cehennemde olan bir ağacın dalı gibidir. Onu cehenneme götürür.’ Buyururdu. İman ile ölmeye sebep olan şeylerden biriside herkese daima iyilik yapmak ve onlara her zaman yardımda faydalı olmaktır. Hayır ve iyilikte israf olmaz. İyilik yaparken güneş ve akarsu gibi olmalıdır. İnsan, hayvan, dinli, dinsiz herkese iyilik yapmalı ve herkese karşı güler yüzlü ve tatlı dilli olmalıdır. Böyle yaşamak, iman ile ölmeye sebep olur. İşte bunun için dinimiz cömertlik yapmayı çok övmüştür. Rabbim bizleri cömertlerden eylesin inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi