MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

CİĞERLERİ SERİNLETEN İYİLİK

CİĞERLERİ SERİNLETEN İYİLİK

Çok değerli Haber Expres Gazetesi okuyucuları; İyiliğin sevabından daha çok güzel bir şey yoktur.İyilik yapmaya gücü yeten herkeste iyilik yapma niyeti bulunmaz. Bir kimse de hem iyilik yapma niyeti bulunmaz. Bir kimse de hem iyilik yapma gücü hem de niyeti varsa, saadet hasıl olur. Kalplere en çok tesir eden şey iyiliktir. Ciğerleri serinleten iyilik, beklenen ve vaat edilip geciktirilmeden yapılan iyiliktir.

Arzu ve isteklerinin peşinde koştuğun müddetçe zindanda gibisin. İşi Allahü tealaya havale edersen, rahata ve selamete erer mutlu olursun. Alçak ve düşük kimseler kibirlenir. Böyle kimseler övünür. Hata ve haksızlıkta ısrar edenler de bunlardır. Sabırlı insanlar sıkıntılara katlanmayı huy edinenlerdir. Tevazunun kaynağı şunlardır:İnsan cehaletini hatırına tutmak ve bol bol tövbe etmek, Allahu tealaya devamlı muhtaç olduğunu hiç aklından çıkarmamak ve devamlı muhtaç olduğunu hiç aklından çıkarmamak ve devamlı gece gündüz iyilik peşinde koşmaktır. Yani iyilikte yarış edip diğer insanları geçmeye çok önem vermektedir.

Cahillerden uzak kalmak alimlerin sohbetinde bulunmak, sözlerine dikkat edip kötü söz kullanmamak, asla kimseyi kandırmamak, haklının yanında haksızın karşısında bulunmak, daima iyi niyetli olmak, ilmi ile amel edip, Allahü Tealayı anmaya devam etmekle Allahü tealanın rızasına kavuşulur. Allahü tealayı kendisi için kafi görenin içi rahat olur. Haram ve mekruhlardan sakınan içi dışı, yaşayışı son derece mutlu ve huzurlu olur. İnsan bunun neticesinde güzel ahlaka kavuşur.

Nefsine aldanan, hayatı kendine zehir eder, mutlu olmaya gayret etse de mutlu olamaz ancak kendisini kandırır. Kötü arzularının zindanına kapatılır ve zaman zaman faydalı işler yapsada kalbi yeterli zevk ve huzuru olamaz. Bunun çaresi, nefsin esaretinden ve huzuru olamaz. Bunun çaresi, nefsin esaretinden kurtulmayı candan arzu etmek helal ve harama çok ama çok önem verip dikkat etmektir. Bir sonra ki sayıda buluşmak ümidiyle kalın sağlıçakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR