MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

BAYRAM GÜNLERİ

BAYRAM GÜNLERİ

Bayram günleri , dini ve milli bakımdan çok önemli olan, milletçe hep birlikte sevinç ve huzur içinde kutladığımız günlerdir. Mübarek gün ve gecelerde günahlar affedildiği için, Müslümanlar bu zamanlarda sevinçli ve neşelidir.

Müslümanların birbiriyle kaynaştığı, küs olanların barıştığı, fakir, fukara ve yetimlerin sevindirildiği, akraba ve tanıdıkların ziyaret edildiği bayram günleri, bütün İslam memleketlerinde özel bir surette bugüne kadar kutlanarak gelmiştir.

Bayram günlerinde herkes, temiz giyinir. Çocuklara yeni elbiseler alınır. Fakir, öksüz ve yetimler sevindirilir. Ekseriya, Bayram Namazından sonra kabirler ziyaret edilir, geçmişlerin, akraba ve büyüklerimizin ruhu için Kur’anı Kerim okunur, dualar edilir ve sadakalar verilir. Daha sonrada aile büyükleri, dost, akraba, arkadaş ve tanıdıklar ziyaret  edilir. Çocuklar babanlarının ve aile büyüklerinin, gençler de yaşlıların ellerini öperler. İslamiyetin izin verdiği ölçüler içinde neşelenirler ve latifeler yapılır. Böylece Müslümanların bir arada sevinme ve kaynaşma günleri olan bayramlarla, İslam toplumunun kültür mirası olan güzel örf, adet ve gelenekler nesilden nesile aktarılmış olunur.Peygamberimiz Medine’ye hicret edince, Medinelilerin cahiliye adetlerinden kalma bayramları kutladıklarını görünce “Allahü Teala size onlardan daha hayırlı iki bayram  (Ramazan ve Kurban Bayramı) ihsan etti” buyurarak Müslümanlara sevinç ve neşe günlerini bildirmiştir. Ayrıca İslam büyükleri, bir müslümanın Allahü tealanın emirlerine uyup, yasaklarından sakınarak, günah işlemeden, haram lokma yemeden geçirdiği günleri de bayram kabul etmişlerdir. Cennete girdiğinde ise en büyük bayramdır.

Çok değerli Haber  Expres Gazetesi okuyucuları sizlerin ve tüm müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik eder sağlıklı sıhhatli hayırlı bayramlar dilerim

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR