Av. Hayrettin GÖKÇE

Av. Hayrettin GÖKÇE

SEÇİME ÇEYREK KALA SON AKSİYONLAR

SEÇİME ÇEYREK KALA SON AKSİYONLAR

 

     Sevgili Dostlarım,

Son yazımın bitiş kısmanda AKP nin hızlı erime sürecini durdurmak için her yol u denediğini, ancak, yeni bir askeri muhtıra olmadığından, askerlerde sessiz kaldığından malzeme sıkıntısı çektiğini belirtmiştim ve “acaba yeniden türban tartışmasına mı dönseler” diye de bir ironi yapmıştım.

      Bu yazının üzerinden 3 gün bile geçmeden iki önemli gelişme yaşandı.

      Bunlardan birincisi Harp Akademileri Komutanı Hava Pilot Orgeneral Bilgin BALANLI’NIN Balyoz davası kapsamında tutuklanması, ikinci ise 12 Eylül Askeri müdahalesinin sağ kalan iki komutanın Kenan EVREN ile Tahsin ŞAHİNKAYA’NIN ifade vermek üzere savcılar tarafından davet edilmesidir.

      Seçime sadece 10 gün kala meydana gelen bu iki gelişmeyi hangi akıl ve vicdan “ hukuk çerçevesinde, yargı mercileri tarafından yapılan iki rutin çalışma” olarak değerlendirebilir?

Org Balanlı’nın tutuklanmasının ertesi günü muhalefet partililerin Genel Başkanları basın toplantıları ve TV ziyaretleri yaparak TSK ya adeta yalvarıyor. “Ne olur tepki ya da kınama gibi bir söz söylemeyin. Bildiri yayınlamayın. Kışlanızda oturun. Sizi tahrik edip tepki göstermenizi istiyorlar. Bir muhtıra ile seçimi kazandılar. Tadı damaklarında kaldı. Bu tuzağa yeniden düşmeyin.”

      Hemen ardından İktidarın HER DAİM GÖZÜ YAŞLI AĞLAMACIBAŞISI Bülent ARINÇ sahne alıyor ve “Bu muhalefet TSK’ya SEÇİM YAKIN, TEPKİ GÖSTERMEYİN DİYOR. Bunun anlamı SEÇİM UZAK OLSAYDI TEPKİ GÖSTERİRDİNİZ demektir. Bakın ve görün. Bunlar TSK yı aleyhimize nasıl tahrik ediyorlar… bunlar demokrasiyi hazmedemediler… Askeri rejim istiyorlar…”

      Hoppala…….

      Bu adam bunca gözyaşı arasından böyle bir yorumu nasıl çıkardı. “Seçim yakın. Lütfen tepki göstermeyin. Sizi tahrik edip bildiri yayınlamanızı istiyorlar. Bundan yararlanacaklar. Bu fırsatı bunlara bir kez daha vermeyin” denince “SEÇİM UZAK OLSAYDI, TEPKİ DE GÖSTERİRDİNİZ, BİLDİRİ DE YAYIMLARDINIZ, SOKAĞA DA ÇIKARDINIZ” denilmiş de olunuyormuş meğerse… Adam çok akıllı bilader. Allah nazardan saklasın. Üstelik böyle denilmiş olununca da ayrıca DEMOKRASİ DÜŞMANI VE MİLİTARİST de olunuyormuş. Way.. wayy.. waaaayyy. İşte buna tam anlamıyla sinekten yağ çıkarmak denir. Siz de bu Dakarcık bir sinekten bu kadar  çok yağ çıkarmayı beceren bu gözyaşlı ağlamacı başımıza ŞAPKA ÇIKARIN.

      Biz tam da AKP nin bu son dakika atraksiyonunun nasıl biz sonuç yaratabileceğini, TSK nın bu üst düzey tutuklama nedeniyle AKP ye seçim kozu oluşturabilecek bir yazılı tepki gösterip gösteremeyeceğini düşünürken ikinci bomba patladı:”Ankara Özel Yetkili C. Savcısı telefonla arayarak Kenan EVREN ve Tahsin Şahinkaya’yı ifade vermeye çağırdı.”

      Hay gözüne kurban olduğumun ÖZEL YETKİLİ C. SACISI.. Sen bu güne kadar nerelerdendi. Baka baka gözden, dura dura dizden olduk. Gözümüz yollarda kaldı. Yemeden içmeden kesildik. 765 Sayılı TCK da hiçbir suçun 31 yılı geçen zamanaşımı yok ama olsun. Bak Emre AKÖZ kardeşimiz ne diyor. “Olsun” diyor. “ 1 gün bile hapiste yatsalar bana yeter…” Keza 12 Eylül’den sonra bu paşaların milyon kez eteğini (yoksa başka yerlerini miydi? Unuttum) öptüğünü kuşların bile bildiği Mehmet BARLAS ağabeyimiz de çok sevindi bu işe. “Nihayet oh dedim” diyor internet sitelerinde. Güzel oldu güzel. Bak şimdi sen oy patlamasına. Efendim 100 yaşına gelmişlermiş. Bana ne?.. Gelmeselermiş. Bir daha ki seçimde zaten hayatta olmazlar. Bu gün kullanılmasa son kullanma tarihi bitmiş olacak bu caaanım malzemenin. Ben işime bakarım.

      İşte böyle sevgili dostlar.

      Bir önceki yazımızda AKP ye acımıştık. Seçim malzemesi bulamıyor diye..

      Sen misin acıyan.

       Al sana malzeme…

31.05.2011

Av. Hayrettin GÖKÇE,

      Müzmin yorumcumun dikkatine not: Bu yazıda Kenan Evren’i ve Tahsin Şahinkaya’yı koruma amaçlı tek cümle bile yok. Yorumlarını ona göre yap lütfen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. Hayrettin GÖKÇE Arşivi